ZIN Bouwstenen - yin yoga & acupunctuur
Dinsdag, 21 januari • 19:30 - 21:30
Witte Kerkje de Terp in Oudorp, Grote zaal
Josette Jimmink
Mijn missie is om te inspireren op bewustzijn en het creëren van bewustzijn. Met als doel om mensen beter naar hun lichaam te leren luisteren, zodat het niet hoeft te schreeuwen. Meer Rust in de Kop!
Beschrijving
ZIN Bouwstenen
‘Zet energie in beweging, de blokkades voorbij’

Vanaf 14 januari 2020 starten we voor het 3e jaar met ons ZIN bouwstenen programma. Onze unieke combinatie bestaat uit drie pijlers om jouw gezondheid te ondersteunen;

- inspiratie vanuit de inzichten van de eeuwenoude traditie van de Chinese geneeskunde in onze moderne tijd geplaatst;
- yin yoga oefeningen waardoor er ruimte in het lichaam ontstaat zodat energie beter gaat stromen en mogelijke blokkades worden verzacht;
- meditatie tijdens de acupunctuur met als doel naar binnen te keren, waarbij de extreem dunne naalden op strategische punten in het lichaam geplaatst worden ter ondersteuning van de gezondheid

Tijdens de sessies van twee uur in het prachtige Witte kerkje op de Terp in Oudorp kom je tot jezelf. Je kunt geheel individueel en op je eigen niveau werken aan jouw specifieke aandachtspunten. Doordat we samen in stilte de oefeningen, de meditatie en de acupunctuur ervaren is er sprake van een bijzonder prettige sfeer en energie.

Wij, Josette Jimmink en Petra Tjeertes, zijn 3 jaar geleden met dit programma begonnen omdat we een diepe overtuiging hebben dat de unieke combinatie van yin yoga en acupunctuur een bijzonder positief effect heeft op veel gezondheidsklachten. Mede ook door de geboden inzichten en de praktische aanpak gaan we een stap verder en zetten we écht energie in beweging.

Het volledige programma bestaat uit 6 thema’s vanuit de elementenleer. Waarbij de eerste sessie de introductie is en de vervolgsessies inzichten bieden vanuit de relaties met de natuur om ons heen en met deze 5 bewegingen vertaald naar onze lichaamsenergie en onze gezondheid. De elementen wordt ook wel Wu Xing genoemd. Wu betekent 'vijf' en xing ‘lopen’ of ‘bewegen’. Er is dus sprake van vijf processen en er wordt in theorie ook wel eens gesproken over de 5 fasen. Deze 5 fasen beschrijven de veranderingen van het natuurlijke verloop en het ontstaan. Ze hebben allemaal onderlinge relaties met elkaar. Je ziet deze fasen allemaal bewegen en veranderen in een cyclus. In het dagelijkse leven kun je de Wu Xing bijvoorbeeld terugvinden in de wisseling van seizoenen, die invloed kan hebben op het menselijk lichaam. Ook wordt de Wu Xing gebruikt als basis van de Chinese geneeskunde bij de diagnostiek en therapieën.

Ons totaal aanbod zou je een reis van duizend stappen kunnen noemen, waarbij iedere stap telt. Er zit zoveel potentieel en wijsheid in jezelf waarmee je gezondheid kunt ondersteunen en verbeteren. En ZIN deelt graag praktische kennis, biedt inzichten, geeft richting en door je met de oefeningen te begeleiden kun je optimaal bezig zijn met je eigen lichaamsenergie en gezondheidsvraagstukken.

Volledige programma bestaande uit 6 sessies € 250,00* - inclusief een gratis elementen test

Losse sessie € 45,00*

*Deze sessies vallen onder acupunctuurbehandeling binnen je (aanvullende zorgverzekering). Bel je verzekering zodat je voor aanvang weet wat je terugkrijgt!

Geef je op via ZINAlkmaar@gmail.com