MINI RETREAT | YIN YOGA | VERBONDEN ADEMEN | YOGA NIDRA
Wachtlijst
Zaterdag, 18 maart • 09:30 - 13:30
Yogazaal
Bianca Klijnsma
Beschrijving
Meedoen met een MINI RETREAT is een cadeautje voor jezelf. Even op adem komen, de hectiek van alle dag ontvluchten, ontspannen. Voelen hoe het nu eigenlijk met je is. Tijd en aandacht voor jezelf. Even niks moeten, alles mag, gewoon Zijn. Thuiskomen bij jezelf.

Samen met Yolanda van Dalen (Reichiaans ademtherapeute) organiseer ik deze ontspannende en inspirerende dag. Wij ontvangen je graag op Yoga Boerderij Bullens. De boerderij is gelegen in de prachtige Achterhoek.

Wat gaan we doen?
We starten de ochtend met yin yoga. Yin yoga is een ontspannende vorm van yoga waarin je voor langere tijd (3-5 min) in een houding verblijft. Op deze manier breng je langdurig rek of druk op bepaalde delen in het lichaam waardoor je het bindweefsel stimuleert en soepeler en sterker maakt. Tevens zorgt yin yoga ervoor dat je spanningen in het lichaam los kunt laten waardoor je lichaam zachter en meer ontspannen voelt.

Dan is het tijd voor ademwerk. Yolanda is Reichiaans ademtherapeut en heeft al meerdere workshops verbonden ademen op Yoga Boerderij Bullens verzorgd.
Verbonden ademen wordt ook wel transformational breathing of rebirthing genoemd. Door in een ademsessie de ademhaling stap voor stap te verruimen, laten we steeds meer leven toe. Onverwerkte trauma’s en emoties uit ons verleden worden losgelaten en maken plaats voor gezondheid, rust en zelfvertrouwen. Tijdens een ademsessie kun je 3 niveaus ervaren, die alle 3 even waardevol zijn, maar niet alle 3 altijd (in gelijke mate) aanwezig zijn in een sessie:

Eerste niveau: fysiek
Op het eerste niveau doorbreek je de beperkte ademhalingspatronen en leer je effectiever en gemakkelijker te ademen. Daardoor krijg je meer energie en versterk je het zelfherstellend vermogen van je lichaam. De eerste fase is helemaal gericht op het openen en verbinden van de adem. Dit betekent dat je in een constant en regelmatig ritme in je buik en borst gaat ademen zonder pauzes tussen de in - en uitademing, zodat adempatronen als gevolg van vastzittende emoties en trauma’s doorbroken worden.

Tweede niveau: mentaal
Op dit niveau worden mentale en emotionele blokkades opgeruimd.
De overtuigingen zitten vast tot op celniveau en zijn overgenomen vanuit onze familielijn en ervaringen uit het verleden. Door de ademhaling steeds meer te verdiepen en te verruimen ontstaat er meer rust, ruimte en helderheid in het nu, los van je verleden. Dit brengt je vervolgens op het derde niveau.

Derde niveau: spiritueel
Op dit niveau kom je in aanraking met je ware kern, wie je bent zonder alle patronen en mechanismen. Hier maak je verbinding met je hogere zelf. Het verleden is langzaam opgeruimd, lichaam en geest gereinigd en een diepere overgave en rust wordt ervaren. Dit lijkt op een intense meditatieve staat.

Resultaten van een ademsessie:

Fysiek:
- optimale zuurstofopname
-verbetering van stofwisseling
- meer energie
- minder spanning, pijn en stress in het lichaam
- beter kunnen slapen
- herstel natuurlijke adem
-verbetering van doorbloeding

Mentaal
- minder gevoelens van angst, spanning en stress
- meer zelfvertrouwen
- positiever in het leven staan
- minder piekeren
- beter je eigen grenzen aan kunnen geven

Spiritueel
- meer in het hier en nu
- meer gevoel van vrijheid en eenheid
- meer in je lichaam dan altijd maar in je hoofd


“Ademen is voelen, en dat is misschien wel de allerbelangrijkste kennis die
men over ademen moet weten”




Na de ademsessie sluiten we af met een Yoga Nidra sessie. Yoga Nidra betekent letterlijk slaap van de yogi of yoga slaap. Yoga Nidra brengt je in een stadium tussen waken en slapen. In dit stadium ontspant lichaam en geest op een diep niveau en dit kan heel helend werken.
Het mooie van Yoga Nidra is dat je er niet zoveel voor hoeft te doen. Je gaat lekker liggen en je luistert naar de stem van degene die de sessie begeleidt.
Na afloop van deze sessie is er thee met wat lekkers en sluiten we gezamenlijk het mini retreat af.

Voel jij een ja voor dit ontspannende retreat?
Wacht dan niet te lang want er is plek voor maximaal 10 deelnemers.
Locatie: Yoga Boerderij Bullens in Aalten
Tijd: 9.30 uur - 13.30 uur
Investering: €80
Alle materialen zijn aanwezig. Trek gemakkelijke kleding aan. Eventueel een handdoek meenemen voor op de yogamat (matten liggen klaar).
Inclusief thee en wat lekkers
Begeleiding door Yolanda van Dalen en Bianca Klijnsma
Deelnemen kan met de MINI-RETREAT strippenkaart
Of via een mailtje naar info@yogaboerderijbullens.nl

Deze workshop is niet geschikt als je:
Hartklachten hebt
Epilepsie hebt
Langer dan 10 weken zwanger bent
Hoge bloeddruk hebt