ONE DAY RETREAT | LENTE EDITIE
Zaterdag, 1 april • 09:30 - 16:15
Yogazaal/Aaltens Goor/tuin
Bianca Klijnsma
Beschrijving
Meedoen met een Yoga dagretreat is een cadeautje voor jezelf. Even op adem komen, de hectiek van alle dag ontvluchten, ontspannen. Voelen hoe het nu eigenlijk met je is. Tijd en aandacht voor jezelf. Even niks moeten, alles mag, gewoon Zijn. Thuiskomen bij jezelf.

Een heerlijke ontspannen dag voor jou!

Samen met Marieke Veldhuizen organiseer ik deze ontspannende en inspirerende dag. Wij ontvangen je graag op Yoga Boerderij Bullens. De boerderij is gelegen in de prachtige Achterhoek.

Wat gaan we doen?
Mindfulwalk met natuurcoaching

Marieke neemt je mee naar buiten, de natuur in. De omgeving van Boerderij Bullens voedt al je zintuigen. Luister maar eens....Ruik eens...Voel de zon of de wind op je gezicht....Adem de frisse lucht in en kijk eens om je heen. Wat zie je nou eigenlijk...? . Je komt heel bewust in contact met de natuur en dat helpt je om uit je hoofd te komen en in je lijf te landen en een diepe ontspanning te voelen. In deze ontdekkingstocht in de natuur is het thema Lente verwerkt. De energie van de lente is overal voelbaar buiten in de natuur. De lente staat voor ontwaken, groei en energie. De natuur ontwaakt en maakt zich klaar voor een nieuw seizoen van groei en bloei. Marieke begeleidt je d.m.v. praktische oefeningen te luisteren naar wat de natuur jou spiegelt. De natuur geeft je mooie heldere inzichten.

Heerlijke vegetarische lunch

Na dit bosbad is er een uitgebreide vegetarische lunch op Yoga Boerderij Bullens. Op de deel of bij mooi weer in de tuin van de prachtige boerderij kun je genieten van een heerlijke soep, belegd brood en een salade.

Yin Yoga

Na deze lunch is het tijd voor yoga. Een lange yinyoga sessie van 1,5 uur.
Yin yoga is een heel rustige en ontspannende vorm van yoga waarin je nauwelijks beweegt. De houdingen worden wat langer aangehouden waardoor je de diepere weefsels, als bindweefsel en gewrichten stimuleert en juist je spieren lekker ontspant.
Ook gebruiken we zachte baltechnieken (MFR, myo fascia release) om spieren en bindweefsel te verzachten.

Yin Yoga zorgt voor ruimte en flexibiliteit in zowel lichaam als geest.

Deze sessie is passend bij de lente. De lente staat voor ontwaken, groei, en energie. We doen houdingen die gericht zijn op de Lever-en Galblaasmeridiaan. Dit zijn de meridianen die bij het Houtelement horen. Het Houtelement is het element van de lente. Balans in het Houtelement zorgt ervoor dat de energie stroomt zodat je kunt groeien, creatief bent, nieuwe ideeën tot ontwikkeling kunt brengen.

Yoga Nidra

Na de yinsessie is je lijf en hoofd lekker ontspannen en mag je lekker gaan liggen voor Yoga Nidra. Yoga Nidra betekent letterlijk de Yoga slaap maar slapen doe je tijdens de yoga nidra niet. Yoga Nidra brengt je in een diepe staat van een herstellende ontspanning en daarom kan yoga nidra voelen alsof je uren diep geslapen hebt.

Thee met lekkers

Na deze lange yogasessie sluiten we de dag af met een kop thee en wat lekkere versnaperingen en nemen we afscheid van elkaar.

Locatie

Yoga Boerderij Bullens is misschien wel de mooiste yogastudio in de groene Achterhoek. Rust, ruimte en comfort vind je hier. De sfeervolle boerderij met ruime deel en de comfortabele yogazaal voelen als een warm bad. In de yogazaal maken we gebruik van infraroodpanelen zodat het heel aangenaam warm is. De warmte helpt ook om stijfheid en pijn in het lichaam te verminderen.Meedoen?

Wil je meedoen aan dit heerlijke retreat?
Dat kan! Er is slechts plek voor 14 personen dus vol = vol.

Wanneer: Zaterdag 1 april 2023
Waar: Yoga Boerderij Bullens, Bullenssteeg 8, 7122 RE Aalten
Tijd: 9.30 (inloop met koffie en thee) -16.15
Kosten: €125
Na aanmelding/inschrijving rekenen we op je komst. Annuleren kan kosteloos tot 15 maart. Daarna kunnen we de tickets niet meer restitueren. Iemand anders in jouw plaats laten komen kan uiteraard wel.

Alle materialen zijn deze dag aanwezig. Ervaring met yoga is niet nodig. (lenig zijn ook niet ;-))

We zien je graag!

Hartelijke groet,

Marieke www.natuurlijkmarieke.com

Bianca www.yogaboerderijbullens.nl