Wendy Vereiken

Chi Neng Qigong kwam in mijn leven op het moment dat ik heel erg de behoefte had aan rust in mijn hoofd. Er speelde van alles op mijn werk, ik kon zaken moeilijk loslaten, viel van de ene emotie in de andere en lichamelijke klachten bleven me parten spelen. Ik kwam op het punt dat ik mezelf niet meer herkende. Dit wilde ik niet! Via een advertentie in de krant maakte ik kennis met Lieselotte en zij introduceerde me in de wereld van Chi Neng Qigong, waar ik tot dan toe nog nooit van gehoord had.

Tijdens de les van Lieselotte kwam er een moment dat ik de Qi tussen mijn handen voelde stromen, zoiets bijzonders had ik nog nooit ervaren! Naarmate ik meer oefende voelde ik steeds meer Qi, als tintelingen, door mijn hele lichaam. Door mijn ervaringen werd ik nieuwsgierig naar de theorie achter Chi Neng Qigong. Enthousiast ben ik de instructeurs opleiding gaan volgen bij het Chi Neng Instituut in Arnhem. Inmiddels heb ik level 1 en bijna level 2.

Doordat ik Chi Neng Qigong beter leerde kennen, ben ik anders naar het leven gaan kijken en anders in het leven gaan staan. Ik ben me meer bewust geworden van mijn gedachtepatronen, heb geleerd om mijn emoties aandacht te geven en te voelen wat deze doen in mijn lichaam. Eerlijk te zijn naar mezelf, maar bovenal liever te zijn voor mezelf. Ik kom er steeds meer achter wat Dr. Pang Ming, grondlegger van Chi Neng Qigong, bedoelt met de uitspraak: “Het doel van Chi Neng Qigong is de wetten van het leven te begrijpen in de context van mens, maatschappij en natuur en deze toe te passen door oefening en zelfontwikkeling. Dan maak je de sprong van het domein van zekerheid naar het koninkrijk van vrijheid”.

Nu, anno 2023, zijn mijn lichamelijke klachten verdwenen en ervaar ik meer rust in mijn hoofd dan ooit tevoren. Ik durf mijn emoties meer toe te laten, zonder daarvan helemaal van slag te zijn of mezelf hiervoor te schamen, durf mijn oude pijnen en angsten onder ogen te zien en heb het lef gevonden om daarmee aan de slag te gaan.

Eind 2021 ben ik gestart met de opleiding Basiscoach, hierna heb ik de opleiding Lichaamsgericht Coachen gevolgd en de opleiding Stress en Burn-out. Mijn doel is om Vitaliteitscoach te worden, waar ik Chi Neng Qigong een rol wil laten spelen. Ik ben nu klaar om anderen te helpen met het bewandelen van hun reis naar vrijheid, want dat is wat je jezelf moet gunnen. Mijn opgedane kennis wil ik niet meer voor mezelf houden en ik wil anderen begeleiden naar de ervaringen die ik heb mogen voelen.

Ik heb zin om met jou aan de slag te gaan op weg naar geluk!

Wendy Vereiken
 

Aankomende lessen

Vrijdag, 24 mei 10:15
Chi Neng Qigong
Vrijdag, 7 juni 10:15
Chi Neng Qigong

Recente video's

Deze docent heeft nog geen video's geüpload.

Andere docenten bij Chineng met Lieselotte