Bekijk nu
17-3-2023. Activeer membrane tissue
Lieselotte Bekkers
19 maart 2023 • Duur: 31 minuten
Het membraan weefsel dat overal omheen zit, overal doorheen geweven is in heel ons lichaam (Vliesje overal omheen, cellen, organen, lichaam), gaan we activeren.

Met behulp van de handpalm, laogong punt en yongquan punt.
De vibratie gaat door heel je lichaam en diep in je lichaam, het weefsel is immers door heel je lichaam verweven.

Het zorgt voor de verbinding van alles in je lichaam. Lichaam wordt een geheel. Verhoogt de sensitiviteit voor qi. Verhoogt de uitwisseling van externe en interne qi. Uitwisseling van HY-Qi.

Doorstroming van qi, het membraanweefsel kan meer qi opnemen, vervoeren en vergroot de uitwisseling van qi van en naar de cellen, organen, botten, huid, lichaam, etc.

Uitleg Fascia, membraanweefsel in TCM:

Fascia wordt soms ook wel "membraanweefsel" genoemd. Het verwijst naar het bindweefsel dat zich door het hele lichaam verspreidt en verschillende organen, spieren en botten omhult en met elkaar verbindt. Het fungeert als een soort "verpakking" of "skelet" van het lichaam en speelt een belangrijke rol bij de ondersteuning van de lichaamshouding en -beweging. Het kan worden onderverdeeld in verschillende soorten fascia, afhankelijk van hun locatie en functie in het lichaam.

In de traditionele Chinese geneeskunde wordt het membraanweefsel (fascia) gezien als een belangrijk onderdeel van het Qi-systeem in het lichaam. Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste kanalen voor de circulatie van Qi, waarbij het Qi-energiesysteem wordt gevormd door een netwerk van meridianen die zich door het lichaam verspreiden.

Volgens deze opvattingen kan een goede werking van het membraanweefsel helpen om de stroom van Qi door het lichaam te bevorderen en blokkades of stagnatie van Qi te voorkomen. Het kan ook helpen om Qi-energie te geleiden tussen verschillende delen van het lichaam en bijdragen aan de coördinatie en harmonisatie van de fysiologische functies van het lichaam.

Het membraanweefsel (fascia) wordt inderdaad steeds meer erkend als een belangrijk orgaan dat niet alleen dient als ondersteuning en bescherming van weefsels en organen, maar ook als een communicatiemedium in het lichaam. Het membraanweefsel omhult niet alleen de afzonderlijke spieren, botten en organen, maar ook de gehele lichaamsholte. Dit zorgt ervoor dat er een verbinding bestaat tussen de verschillende delen van het lichaam, zowel intern als extern.