Yoga Nidra en Gong door Yvonne (Prana Tempel) lees uitgebreide info
Zondag, 21 april • 14:00 - 17:00
Aline Crista
Beschrijving
Workshop | Vier de lente | Yoga Nidra & Gong bad met Yvonne Dijkstra

Ervaar een Yoga Nidra met een Sound Journey. Met diverse instrumenten zoals gong, kristallen klankschalen en de aarde & lucht windchime.
Beweeg mee in de seizoenen, waar we stil staan in de subtiele veranderingen in onszelf, in de natuur.

In Ayurveda is de lente de koning van de seizoenen. In de lente ontwaakt moeder aarde en doet zij alles ontluiken; de energie neemt toe; alles groeit en bloeit, vol kleuren en groen. Mensen voelen zich energiek en willen naar buiten. Het is het seizoen van viering.

YOGA NIDRA Yoga betekent – verbinding en Nidra betekent – slaap.
Om echt diep tot ontspanning te komen is er een deel van jou wat bij je bewustzijn moet blijven, de techniek van Yoga Nidra is hier op gefocust. De sessie is bedoelt om je te laten ontspannen op de drievoudige spanningen: mentaal, lichamelijk en emotioneel. Iedere dag zijn er op al deze gebieden spanningen actief, ontladen en ont-stressen gaat ook alleen wanneer je dit hele systeem de pauze gunt.

Stel je voor, je ligt in Savasana. Je bewustzijn is naar binnen gekeerd, en je bent ook niet aan het slapen.. dan zijn er veel meer prikkels die het brein kan verwerken. De informatie die je vanuit de Nidra meditatie op dat moment binnen krijgt zal op een veel dieper niveau verwerken. En daarom is dit een hele vruchtbare staat. Hierdoor kom je niet alleen tot een volledige ontspanning maar je zult ook ontvankelijker worden. Het geplante zaadje in je brein: je Sankalpa kan daardoor hulp bieden aan de positieve richtlijnen van je leven.


Gedragen door de helende klanken van de GONG De zonnen-Gong, die wordt bespeeld wanneer jij in die rustige en bewuste staat bevindt. Door je te richten op de ademhaling gaan de diepe tonen van de Gong je op celniceau raken. Die trillen het water in jouw systeem en laten dammetjes breken en stromen. Samen met de kristallen klankschaal, zal het een verzachtend gevoel aan het hartchakra geven, omdat deze de tone F-tone vibreert. De helende combinatie van de kristallen klankschaal, gong en bineural beats zorgen voor een diepe helende ervaring die bijdrage aan het tot rust brengen van het sympathisch,- en het activeren van het parasympatisch zenuwstelsel.

Gun jezelf na deze workshop meer tijd voor integratie en plan daarom niets belangrijks.
Het advies is om geen schermen tot minimaal 3 uren na de workshop te gebruiken.
Wat je mee mag nemen:
- Intentie voor jouw ‘lente’ manifestatie
- Iets om in en mee te schrijven

Ben je in verwachting is het niet aan te raden bij de trillingen van de Gong te zijn.

Deelname: € 35 / de workshop duurt 3 uur.
Inclusief: glutenvrije taart