CA Workshop De 4 Seizoenen: Lente!
Zondag, 14 april • 11:00 - 17:00
Blankenstraat 166
Zita van Wees
Zita is sinds 2014 docente CA yoga en -therapie. Tussen 2017 en 2021 heeft zij lesgegeven in Californië. Zita houdt, gevoed door haar dans- en hardloopachtergrond, enorm van beweging. Haar fascinatie voor het bewegen vanuit ontspanning, waarin het fysieke samenvloeit met het mentaal-emotionele, is een leiddraad in al haar lessen.
Beschrijving
De Lente – Het seizoen van een nieuwe start, nieuwe energie en transformatie.

Door ons huidige snelle 24-uur maatschappij zijn wij ons vaak niet meer bewust van de invloed die de seizoenen, en de daarbij behorende ritmes en energie, op ons lichaam en geestelijke gesteldheid hebben. De seizoenen en de wisselingen in ritmes lijken geheel buiten ons om plaats te vinden. We voelen geen tijd en ruimte om mee te gaan in de daarbij horende, wisselende energieën. In realiteit leven én bewegen wij ons wel degelijk door de seizoenen heen, en zijn we er onlosmakelijk mee verbonden.

Doorvoel het seizoen
Gedurende de eendaagse, seizoensgerichte workshops, met een duur van 6 uur (inclusief pauzes), gaan we het onderzoek aan naar de cycli van de natuur, en onze natuur. Omdat we lekker de tijd hebben, kunnen we het lichaam rustig doorvoelen, onderzoeken wat een seizoen voor ons betekent, welke invloed het op ons heeft, hoe ons lichaam een cyclus toelaat en doorleeft (of niet).

Middels de Critical Alignment methode gaan we na welke spanningspatronen wij dragen, welke lichaamsdelen daartoe verhouden, en hoe wij thema’s als verstilling, groei, bloei en loslaten kunnen ervaren. Pranayama (ademhalingsoefeningen), reflectie en meditatie zullen ook aan bod komen.

Opbouw van de dag
11:00 – 13:00 Introductie & CA yogales
13:00 – 14:00 Pauze
14:00 – 15:00 Pranayama, Reflectie/Meditatie
15:00 – 15:30 Korte Pauze
15:30 – 17:00 CA yogales, gericht op omgekeerde houdingen & afsluiting