Spelenderwijs ontspannen (6-12 jaar)
Privé
Vrijdag, 2 februari • 14:30 - 15:30
Fonkelz Kindercoaching, Waterloostraat 16 Steyl
Chantal Berends
Beschrijving
Gun jij je kind...​
* een boost aan ontspanning en zelfvertrouwen?
* rust in hoofd en lijf?
* bewustwording van en leren omgaan met emoties?
* positief (leren) denken?
* creativiteit, spel en plezier met o.a. de wobbel (balansplank)?
* een ontspanningsmoment na schooltijd met anderen?
* dat hij/zij ontspanning- en stress verlagende technieken leert te gebruiken zodat je kind rustiger en kalmer kan blijven in spannende situaties?
* minder stress, meer ontspanning?

KORTOM: (weer) stralend zichzelf zijn?

Tijdens de lessen met de wobbel gaan we spelenderwijs ontspannen. Vanuit spelvorm en ontspanningstools wordt aandacht besteed aan zes kenmerken van welbevinden, zodat kinderen weer lekker in hun vel zitten.

Je kind leert hoe het d.m.v. voelen van je weerbericht (je emoties), beweegspelletjes, yoga oefeningen, (zelf)massage, ontspannende verhalen en spelletjes om het zelfvertrouwen te versterken helemaal tot ontspanning kan komen. Daarnaast lopen ademspellen als rode draad door deze zes stappen heen.

Een kind dat lekker in zijn vel zit zal beter om kunnen gaan met zijn emoties en met tegenslagen. En zo tot groei, ontwikkeling en leren kunnen komen.

DE WOBBEL
De Wobbel is een balansbord dat op een speelse wijze het lichaamsbewustzijn vergoot en creativiteit, balans en kracht stimuleert. Spelenderwijs van bewegen naar ontspanning met het Wobbelboard.

OVERIGE INFO:
Inloop vanaf 14.20 uur.
Trek makkelijk zittende kleding aan en neem eventueel een vestje mee. Een klein kussentje en (bijv. fleece) deken is fijn voor de eindontspanning, net als lekker warme (liefst antislip)sokken. Bij warm weer een flesje water meegeven.

De les gaat door bij minimaal 4 deelnemers. Er is plek voor max. 8 kinderen.
Bij veel interesse maak ik 2 groepen (6-9 jaar en 10-12 jaar).

TIP: informeer ook eens naar een startpakket met ontspanningstools voor thuis!