Lomma - Hormonyoga för kvinnor💕
Måndag, 6 februari • 19:45 - 21:00
Strandv 89
Mehrnoush Okhowat
Beskrivning
En Yogaklass där du stimulerar och väcker dina körtlar och chakrasystem och vägleder dina hormoner mot balans. Dina hormoner påverkar och styr ditt mående och välbefinnande.
Med hjälp av mjuka rörelser, andning, mantran, vibrationer och vila lugnar du ditt nervsystem, reglerar dina hormoner och stämmer ditt vackra instrument, Din kropp!
Oavsett vilken fas du och dina hormoner befinner er i så behöver ditt välbefinnande underhållas och det gör du bäst genom att gå sig själv tillmötes, sakta ner farten och landa mjukt om och om igen.

Ta reda på vad det är Du och din Kropp längtar efter och behöver. Är det att väcka lusten i dig? Öppna ditt hjärta? Tända elden? Stilla vattnet?
Kom och möt Dig själv i ett kärt återseende.

Kortfattad hormonfakta:

Våra hormoner är våra följeslagare genom livet och i takt med att vi genomgår olika faser i livet så varierar deras produktion och balans. Det börjar rätt så svajigt för oss under vår pubertet för att bli rätt så stabilt under våra fertila år för att sedan gå in i den svajiga fasen igen innan de åter igen planar ut och hittar en balans.

Alla dessa transformationer är en naturlig del av livet som vi och våra kroppar är ämnade att genomgå!

Vi kvinnor har ett antal körtlar och hormoner som är ytterst involverade i våra liv och vårt välbefinnande och som reglerar några av våra viktigaste funktioner i kroppen; sköldkörteln, binjurar och äggstockar. Dessa körtlar styr bland annat vår ämnesomsättning, vårt reproduktiva system och styr produktionen av några av våra mest betydelsefulla hormoner; östrogen, progesteron, kortisol och adrenalin.

Symptom som pms, bråkig menscykel, olika för- och klimakteriesymptom, olika fertilitetsutmaningar är alla signaler på att någonting inte står rätt till i vårt hormonella system. Detta leder oss till nästa viktiga system; vårt nervsystem. Eftersom vårt nervsystem och våra hormoner har en stark koppling till varandra så återspeglar sig det som sker i vårt nervsystem snabbt i våra hormoner. Det innebär att ju mer stress vi utsätter vår kropp för desto sämre utgångspunkt ger vi våra hormoner. Därför är det ytterst viktigt att stötta de på olika sätt genom att ge kroppen tillfällen och möjlighet till återhämtning för att den ska kunna bibehålla sin hormonella balans och för oss att bibehålla vårt välmående.