Nieuwe maan Mahashivaratri meditatie-avond met Johan Louncke
Saturday, 18 February • 20:00 - 22:00
Johan Louncke
Naast energetisch lichaamswerk en meditatie heeft Johan al meer dan twintig jaar de yoga vibe te pakken en geeft nu achttien jaar les bij verschillende yogastudio's in het Gentse. Af en toe organiseert hij yogavakanties en workshops in binnen en buitenland. ASUDRA YOGA De *Asudra-lessen op maandagvoormiddag zijn een synthese van yoga en meditatief energetisch werk. Ons lichaam is een levend organisme. Met de juiste aandacht ontdekken we mystieke velden van ons innerlijk universum. We leren de taal van ons lichaam beter begrijpen door te bewegen op het ritme van onze adem en door te ademen op het ritme van die beweging. In sommige houdingen geven we ons over aan de zwaartekracht, waar de stretches dieper doorwerken. Het is een rustige en toegankelijke vorm van yoga met als doel het stimuleren van ons lichaamsbewustzijn, het ontwikkelen van harmonie, intuïtie, innerlijke rust en een diepe vrede. Dat is tevens de basis van zijn helende massages. *Asudra is de naam die hij van zijn spirituele leraar Michael Barnett heeft gekregen. Het betekent: Balancing the forces.
Description
Eén keer per jaar is er een nieuwe maan onder de naam van Mahashivaratri ofwel de Grote Nacht van Shiva. Het feest wordt gevierd op de dertiende of veertiende dag (en nacht) na de volle maan van de Hindoemaand Phalguna. Dit jaar is dat op zaterdag18 februari.

Mahashivratri is een van de grootste en belangrijkste heilige festivals van India. De planeetstanden op deze nacht zijn zodanig dat er een krachtige natuurlijke opleving van energie in het menselijk systeem plaatsvindt. Het is misschien wel de beste dag van het jaar om te ervaren wat het betekent om in een diepe meditatie beland te zijn.

Er is een kleine inleiding voorzien, en de meditatie gebeurt onder begeleiding van de Mahamrityunjaya mantra, waarover meer uitleg volgt op de avond zelf.

De muziek op is fascinerend. 432Hz wordt algemeen beschouwd als een kosmische frequentie. We kunnen aantonen en zullen ondervinden dat het een positieve invloed heeft op lichaam en geest.

Bij de Shiva-aanbidders wordt de dag doorgebracht met meditatie en vasten en vanaf zonsondergang met het zingen van mantra's (vooral Ohm Namah Shivaya) en bhajans ter ere van Shiva tot de opkomst van de zon.