Lange Zondagles Iyengar Yoga Thema Menopauze met Lunch
Zondag, 2 april • 10:00 - 12:00
Brenda Lannoey
Beschrijving
De eerste zondag van de maand is er een lange yogales (van 10 tot 12h00) met een welbepaald thema, gevolgd door een lichte lunch (bvb soep, brood en spreads).

In de yogales verdiepen we ons in een bepaald thema door er specifieke houdingen (asana's) voor te doen, andere of meer hulpmiddelen te gebruiken en zo te ervaren hoe Iyengar Yoga ondersteunend kan werken voor je fysieke en/of mentale gezondheid of preventief kan werken.
Niet voor niets staat in de Yoga Sutras (basisteksten rond yoga van meer dan 2000 jaar oud) dat door yoga toekomstige pijnen kunnen vermeden worden. In het Sanskriet 'Heyam duhkham anagatam'. Als dat geen motivatie is om yoga te beoefenen..

Het thema wordt op een toegankelijke en brede manier benaderd. Je hoeft er dus zelf niet speciaal last van te hebben.. De les is voor iedereen bedoeld met interesse in Iyengar Yoga (met of zonder ervaring). Er wordt in elke les ook voldoende tijd voor ontspannende/restoratieve houdingen voorzien.

Na de yogales voorzien we een lichte lunch die inbegrepen is in de prijs (bvb soep, brood en spread met een drankje (koffie/thee of water met een smaakje).
Zo is er de gelegenheid elkaar beter te leren kennen, eens over iets anders dan yoga te praten of eens een kijkje te nemen in de ecologische sier- en moestuin in wording achter het huis.

Aantal plaatsen is beperkt tot 12. Aangezien we voor eten zorgen vragen we uiterlijk in te schrijven tegen de vrijdag voorafgaand aan de les. Tot en met die vrijdag kan je ook weer uitschrijven (en het tegoed behouden voor een volgende les) als je toch niet kan komen. Nadien ben je de beurt kwijt.

De kostprijs is 25€ op voorhand te betalen via Momoyoga of via overschrijving (af te spreken met Brenda via whatsapp 0474/825274). Lunch inbegrepen.

Thema's:
zondag 5 maart - Nek en Schouders
zondag 2 april - Menopauze (en breder andere hormonale schommelingen en algemene klachten die vaker voorkomen tijdens de menopauze zoals hoofdpijn, gewrichtspijnen,.. ).
zondag 7 mei - Onderrug
zondag 4 juni - Thema nog te bepalen (suggesties welkom!)