Over Janna Yoga Life

Mijn naam is Janna Fassaert, dochter van een vader psycholoog en moeder directrice basisonderwijs. Lange tijd zag ik yoga en meditatie als iets zweverigs en esoterisch. Mijn mantra was; eerst inspanning, dan ontspanning. En door fysieke en mentale inspanning bereik je het einddoel. De ontspanning bleek vaak achterwegen. Net als het einddoel. Ik rende voor mijn carriere hard de wereld over, maar wel steeds in rondjes.

De laatste reis naar Zuid-Afrika, waar ik ben opgegroeid, was misschien wel de allerbelangrijkste. Door mijzelf een puur en evenwichtig bestaan aan te leren met plantaardige voeding en een routine van meditatie, ademwerk en yoga, groeide er een duurzame, innerlijke rust. Daardoor ervoer ik voor het eerst in mijn leven een natuurlijke samenwerking tussen lichaam, geest en ziel. Met direct een positieve uitwerking op mijn omgeving. Balans! Deze succesformule wilde ik doorgeven. Daarom ben ik mij beroepsmatig gaan bekwamen in het gerenomeerd Zuid-Afrikaanse instituut ‘The Yoga Life’. Ben je ‘t met me eens, dat we in deze tijd een goede lichamelijke en geestelijke balans nodig hebben? Ik ben ervan overtuigd dat wij, door middel van meditatie, ademwerk en beweging, kunnen leren fysiek en mentaal flexibel en sterk te worden, naast een gezonde emotionele huishouding. De vele vruchten die we vervolgens daarvan kunnen plukken zijn onder meer toenemende creativiteit, weerbaarheid, veerkracht en een sterker, evenwichtiger immuunsysteem.

De kunst van het leven zit hem wat mij betreft in het creëren van balans. Om als een acrobaat op dat dunne draadje te durven balanceren. Om samen, schaterlachend in een ‘happy baby’ yoga houding, te genieten van een wortel met pindakaas en tegelijkertijd de zilte tranen te proeven bij het verlies van een dierbare.

Dan weet ik; Alles Sal Regkom. In balans.