Yin & Restorative Yoga by Tirzah
Cancelled
Tuesday, February 18 • 7:45 PM - 9:00 PM
Abraham PH Samsonstraat 14, Shala
Mandy Chiu Hung
Description
Yin & Restorative Yoga is een therapeutische vorm van yoga die gaat over het creëren van ruimte op zowel fysiek, emotioneel als energetisch niveau. Het helende aspect brengt flexibiliteit, kracht en ruimte in je lichaam. Je doet voornamelijk zittende of liggende oefeningen. Door de Yin yogahoudingen wordt de fascia gestimuleerd. Fascia is een bindweefsel dat rond spieren, botten en gewrichten ligt. Het geeft ondersteuning aan die lichaamsdelen en het geeft structuur aan je lichaam. Door de Yin poses maak je dit bindweefsel sterker, laat je het beter doorstromen en wordt het elastischer. En dit zorgt voor extra ruimte en flexibiliteit in je lichaam.

Tijdens een Yin & Restorative yogales word je uitgenodigd om naar binnen te keren. Je blijft langer in een houding waardoor je lichaam en ook emoties de kans krijgen om naar een diepere laag te gaan. Tijdens Yin & Restorative Yoga krijg je de gelegenheid om te doorvoelen wat er zich op dat moment afspeelt in je lichaam en welke sensaties daarmee gepaard gaan. Yin Yoga geeft je extra ruimte en flexibiliteit in je lichaam. Het kenmerkt zich onder andere door:
– therapeutische, rustige beoefening van de houdingen
– doorwerking op fysiek, emotioneel en energetisch niveau
– zittende of liggende poses die 3 tot 10 minuten worden aangehouden
– de focus op het bindweefsel (fascia) om dit sterker en elastischer te maken

Deze vorm van yoga is een hele mooie tegenhanger van de hectische tijd waarin we leven waarin we worden blootgesteld aan veel prikkels.

Deze les wordt verzorgt door Tirzah Robles de Medina. Voor vragen kun je haar contacten op 8786252.