Ines Rothmann

Ines Rothmann is oprichtster van Lava.
Ze is opgeleid als 200u Hatha Yoga Teacher en gespecialiseerd en opgeleid in fertiliteitsyoga, zwangerschapsyoga, postnatale yoga, baby yoga, babymassage, peuteryoga en kinderyoga. Bovendien is ze craniosacraal therapeut en volgde ze opleidingen rond biomechanics of birth, rebozotechnieken, closing the bones rituals, mindfulness, birth art, mindfulness, keizersnedelittekenbehandelingen en veel meer.

Haar eigen zoektocht naar een betere body-mind balance en haar eigen uitdagingen rond kinderwens, zwangerschap, geboorte en ouderschap leidden haar 16 jaar geleden naar de intensieve beoefening van yoga, mindfulness en lichaamsgericht werk. Zodoende, ontdekte Ines de kracht van deze technieken om de specifieke behoeftes van vrouwen in deze belangrijke fasen van het leven te ondersteunen. Deze technieken veranderden haar leven voor goed en hielpen haar over de jaren heen met meer rust, vertrouwen en overgave haar uitdagingen tegemoet te gaan en haar pad te bewandelen.

Het waren deze ervaringen die haar uiteindelijk deden beslissen om Lava tien jaar later in 2014 op te richten. Ze wou immers haar kennis en ervaring over de weldaad van yoga, mindfulness en lichaamswerk op de reproductieve gezondheid met andere vrouwen delen en zich ook professioneel steeds meer toeleggen op deze onderwerpen.

Ines besliste eerst via enkele jaren zelfstudie en vooral via haar eigen ervaringen expertise op te bouwen. Daarna volgenden professionele training bij geaccrediteerde opleidingen. Want Ines gelooft steevast in "teaching from the heart", daarom groeit binnen Lava alles "organisch" en "slow". Met de oprichting van Lava kan ze haar passie eindelijk voluit leven.

Haar persoonlijke motto: "Zodra je fysieke en mentale stijfheid kunt loslaten begint alles te stromen in je leven."

Ines is opgegroeid in Duitsland, maar woont ondertussen meer dan 14 jaar in België. Ze is 46 jaar en moeder van een twalfjarige zoon. Sinds 2014 biedt ze een brede waaier aan lessen en workshops aan doorheen de gehele perinatale periode binnen haar praktijk.

Voordien was Ines als economist meer dan tien jaar actief in de ontwikkelingssamenwerking, o.a. in de gezondheidssector in Engelstalig Afrika en Zuidoost Azië. Daarna was Ines zeven jaar verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het netwerk voor coöperaties in Vlaanderen (Coopkracht). Samen werken vanuit het hart boeide haar vanaf het begin. In maart 2019 maakte Ines de overstap naar de Vlaamse Beroepsorganisatie voor Vroedvrouwen om rond evidence-based vroedvrouwenpractices (i.h.b. geboortekeuzes, respectvolle geboortezorg, geboorteervaring) en kwaliteitsmanagement te werken. Een ideale aanvulling op haar werk binnen Lava.
 

Aankomende lessen

Woensdag, 15 mei 09:00
Zwangerschapsyoga: 3 weken reeks 15+22+29 mei
Woensdag, 15 mei 10:30
Postnatale yoga met baby: 3 wekenreeks 15+22+29 mei

Recente video's

Deze docent heeft nog geen video's geüpload.