Yogatherapie & iRest Meditatie
Vrijdag, 24 september • 09:30 - 10:45
Stationsplein 99, 163
Marlene van Lier
Beschrijving
Deze les is geschikt voor iedereen met chronische lichamelijke en/of psychische klachten. In de les ontdek je gaandeweg wat jouw essentiële behoeften en grenzen zijn en leer je jezelf beter kennen.

De eerste helft van de les bestaat uit functionele yin yogahoudingen, waarbij het niet draait om de perfectie van de houding maar om hoe jij de houding kunt benutten om je welzijn te vergroten. De tweede helft van de les is voor iRest meditatie die je zowel liggend als zittend kunt volgen.

iRest Meditatie is een krachtige en gemakkelijke manier om de verbinding met het Zelf te herstellen. Het Zelf is iets dat dieper ligt dan je gedachten, je gevoelens en de signalen van je lichaam. Door de connectie met je ware zelf herstel je je gezondheid, innerlijke vrede en een gevoel van stralende vitaliteit dat veel meer is dan de afwezigheid van ziekte. iRest is een gemakkelijke manier om te mediteren. Je kunt het niet verkeerd doen. Het is een op slaap gebaseerde meditatie waarin ademhaling, het voelen van lichaam en ademhaling, aandachts- en concentratietechnieken vaste onderdelen zijn. Deze technieken helpen je om een staat van bewustzijn te betreden die lijkt op slaap en waarin identificatie met gedachten, onverwerkte emoties en lichamelijke klachten spontaan worden opgelost en losgelaten.