Yin & Vinyasa Yoga
Tuesday, 5 December • 19:00 - 20:15
De Kiekmure, Zaal G/H
Rita Vaessen
Description
De intensiteit van de les is: **/***
YIN YOGA richt zich op de dieper gelegen structuren van het lichaam: het bindweefsel. Elke yin houding die je aanneemt doe je met ontspannen spieren, hou je gedurende langere tijd aan (3-5 minuten) en zonder te bewegen. Deze manier van oefenen vraagt een grote hoeveelheid aandacht en concentratie: 'mindfulness in action'. Je neemt van binnenuit waar (voelen) dat wat er is, zonder daar meteen op te reageren. Deze vorm van yoga brengt een diepe innerlijke rust. Het geeft ruimte in je lichaam én in je brein!

VINYASA YOGA is een dynamische vorm van Yoga. De typische Yoga-houdingen worden door het ademritme op een vloeiende manier met elkaar verbonden. Met je aandacht, adem en lichaam volledig in het hier en nu.
Het gaat er in de lessen niet om hoe ver je komt; het is geen acrobatiek. Je hoeft niet super lenig te zijn om mee te kunnen doen. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meedoen. Veel belangrijker is het proces: laat de energie stromen en zorg voor rust in je ademhaling. Het gaat om de balans tussen lichaam en geest, tussen inspanning en ontspanning.