Ashtanga Yoga
Zaterdag, 25 maart • 09:00 - 10:15
Kevin Haesen
Kevin Haesen is een expert op het gebied van persoonlijke ontwikkeling met een specialisatie in het omgaan met stress en het ontdekken en vervullen van je levensdroom. Hij combineert elementen uit yoga, ademhalingswerk en biohacking om zijn klanten tot werkelijk voelbare resultaten te gidsen. Na twintig jaar onderzoek zette hij in 2013 zijn eerste stapjes om zijn kennis te delen met de wereld. Tien jaar later is het project dat hij samen met zijn partner Noémi Schoefs heeft opgestart uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende yogastudios van Europa; Plooy Yogastudio! Daarnaast geeft hij lezingen aan een internationaal publiek van grote bedrijven, universiteiten en events over hoe het controleren van je zenuwstelsel je kan helpen en hoe je dat dan praktisch aanpakt. Hij heeft lesgegeven in het populaire tv-programma "blind getrouwd" en was één van de hoofdrolspelers in de docureeks "personal trainers". Kevin specialiseert zich steeds meer in het werken met mannen naar een meer geintergreerde versie van mannelijkheid die past bij de noden van de huidige maatschappij.
Beschrijving
Ashtanga Yoga is een traditionele yogastijl, die bestaat uit een vaste reeks van houdingen die met elkaar verbonden worden in een flow op het ritme van je ademhaling (noemen we het principe van vinyasa). Wereldwijd is dit een van de populairste yogastijlen owv zijn rechtlijnigheid en de “meditation in motion” die je na enige oefening kan ervaren.

Vaak wordt deze yogastijl omschreven als “power yoga”. De sequentie is zeker krachtig, maar biedt ook veel ruimte tot modificatie, zodat toegankelijkheid voor elk niveau gerealiseerd kan worden. De beoefening ervan ligt telkens op de grens van je kunnen. In je comfortzone gebeurt immers zelden iets magisch!

Ashtanga Yoga is een all levels les, toegankelijk voor iedereen die van een dynamiek houdt, ook voor (semi-)sportieve beginners!