Yang Yoga - Hartopeners Gratis
+YOGA team - Linda
2 januari 2022 • Duur: 25 minuten
Houdingen die het hartgebied openen, zijn vooral houdingen die heerlijk aanvoelen voor rug en schouders. Dit is echter vooral het fysieke aspect. Uiteraard is er veel meer. Ik zal je een korte uitleg geven over dit bijzondere orgaan en wat het nodig heeft. Allereerst is het belangrijk om veel en overtuigend te lachen om stress te verminderen en de circulatie te bevorderen. Daarnaast is het belangrijk om optimistisch in het leven te staan. Veel lopen en/of bewegen vindt je hart ook heerlijk en tot slot is liefhebben een hele belangrijke. Altijd eerst ten opzichte van jezelf en daarna pas richting anderen. Niet altijd even makkelijk, maar probeer om te beginnen vandaag maar eens om de hele dag lief voor jezelf te zijn. Wat heb jij nu nodig? En niet iemand anders. Wanneer jij namelijk goed voor jezelf zorgt, heb je veel meer te geven. Zie het als een win-win situatie.

Wanneer de hartenergie in balans is, kun je dit merken aan het volgende: je voelt je liefdevol, hebt plezier, voelt innerlijke rust en vrede, je voelt je verbonden met jezelf en anderen en hebt ook gezonde relaties die goed in balans zijn.
Wanneer de hartenergie in onbalans is, kun je dit merken aan het volgende: je voelt je vaak verdrietig, voelt weinig plezier, bent depressief of zit hier tegenaan, je vindt het lastig je te binden en te openen en je hebt het idee er niet bij te horen.

Heb jij wanneer je dit leest een idee of jouw hartenergie goed doorstroomt of dat er wellicht een blokkade in de weg zit? En weet dat dit absoluut niet met goed of fout te maken heeft, maar word je wel bewust van waar je staat en wat je nodig hebt. Tijdens de lessen bevorderen we hoe dan ook de doorstroming. En wanneer je weet waar je "zwakkere" punten liggen, zou je die lessen vaker kunnen herhalen. Je hebt ze tenslotte allemaal tot je beschikking.

Tot slot voelt je hart alle emoties. Benoem voor jezelf eens een aantal emoties die de laatste tijd spelen? Welke emotie had de grootste rol en waarom? Misschien weet je het meteen, misschien komt het tot je tijdens een van de lessen. Ik wens je veel lesplezier, luister goed naar je lichaam en laat je vooral leiden door je hart.
Love & Be Loved.