Regarder maintenant
Chakra reis : les 3 : Manipura (de zonnevlecht)
Siggi Van Tassel
25 mai 2023 • Durée: 1 Heure, 25 Minutes
We gaan verder met onze 3de chakra, onze zonnevlecht, 'Solar Plexus' of 'Manipura'.

Het is de energie die ons in beweging zet. We zijn hier om iets te doen en te verwezenlijken. Na de speelse energie van Vadistana, die draait om ervaren, genieten, voelen en experimenteren, stappen we nu terug in een meer mannelijke energie. We willen vooruit en onze ideeën omzetten in daden.

Manipura draait rond daadkracht, wilskracht en eigenwaarde. Je eigen identiteit wil gezien worden. Het is je ego dat je hier in ook ondersteunt en in balans blijft zo lang je de chakra ook verbindt met je hart en je basis. Steeds met respect voor de aarde, je omgeving en je medemens. Als deze chakra over actief is, houdt het ego je in je greep en streef je naar macht en ga je over lijken om persoonlijke doelen te bereiken.

De energie van de zonnevlecht geeft je zelfvertrouwen en helpt je in het stellen van je grenzen. Ook energetisch bescherm je jezelf door minder snel de energie, zoals stress, op te pikken van andere mensen.

Hoe deze chakra stimuleren?
-Kom in beweging, zowel fysiek als mentaal. Plan en doe wat je moet doen. Stel niet langer uit.
-Alle oefeningen op de navel en je core (buikspieren, pilates, yoga en gevechtssport).
- Stel droomdoelen op en schrijf deze uit. Maak een concreet stappenplan. Waar wil je naar toe? Wat wil je vanuit je hart graag in de wereld zetten? Welke stappen kan je vandaag zetten? Wat wil je bereiken binnen langere termijn?
- Begrens je eigen energie. Leer 'neen' zeggen als je voelt dat je iets nu niet wil doen. Zeg 'ja' tegen jezelf!

Manipura is verbonden met je verteringsstelsel: maag, darmen, lever en milt. Volgens de Oosterse geneeskunde zijn deze organen ook verbonden met specifieke emoties die opgeslagen worden in ons lichaam als deze niet afgevoerd kunnen worden. Deze emoties zijn woede en frustratie. Daarom dat bewegen ook zo belangrijk is om deze cortisol en adrenaline af te voeren.
Leef jezelf uit! Kom in actie!

Veel plezier met deze Nahbi Kriya die je zeker weer pit en energie zal geven. Blijf goed bij jezelf en voel in je lichaam wat nodig is. Doe de oefeningen steeds op je eigen tempo naar de mogelijkheden van je lichaam op deze moment.

Namasté.