Studio Flow | YinYoga by Jeanine
Zaterdag, 22 juni • 10:00 - 11:00
Studio flow / Klooster
Beschrijving
YinYoga by Jeanine |

Yin yoga is een statische en verstillende yogavorm, waarbij je langere tijd in een houding blijft. In plaats van je spieren actief aan te spannen, wil je in yin yoga je spieren juist ontspannen. Doordat je je spieren langere tijd stretcht en ontspant, kan de energie van de meer oppervlakkige lagen van je lichaam (de yangweefsels) naar de diepere lagen toe bewegen (de yinweefsels).

Yin yoga houdt de yin weefsels (gewrichten, banden en bindweefsel) in het lichaam gezond. Yinweefsel, zoals bindweefsel, heeft meer tijd nodig in een houding, omdat het veel stugger is dan bijvoorbeeld spierweefsel. Door rustig in de houding te komen en de houdingen minimaal drie tot vijf minuten vast te houden, wordt het bindweefsel langzaam opgerekt en gehydrateerd.
Tegelijkertijd stimuleer je de energielijnen die door het bindweefsel lopen, zodat energie weer vrij kan gaan stromen. Yin yoga heeft ook een groot effect op je geest, het geeft ruimte, helpt spanning los te laten en is meditatief.

In yin yoga worden alle asana’s zittend of liggend gedaan. Ook wordt er vaker gebruikt gemaakt van props, zodat je comfortabeler in een houding kan blijven en makkelijker kan ontspannen.

Mijn naam is Jeanine en ik woon in Dordrecht samen met mijn vriend. In het dagelijks leven ben ik werkzaam in de accountancy. Een beroep waarbij je veel met je hoofd bezig bent, en cijfertjes centraal staan. Door mijzelf hierin te verliezen heb ik geleerd hoe belangrijk het is om die connectie met jezelf te behouden. Vanuit deze (levens-)les is mijn reis naar mijzelf dan ook begonnen. Op mijn pad ben ik verschillende tools tegengekomen die mij aanspraken, waaronder reiki, verbonden ademhaling en yoga. Met name deze laatste tool heeft mij ontzettend veel gebracht op het gebied van persoonlijke groei. Door te vertragen, te verstillen en te verzachten kon ik weer een luisterend oor bieden aan de signalen van mijn lichaam en hier vanuit mijn intuïtie verder ontwikkelen. Om die reden heb ik de afgelopen jaren op het magische Bali diverse opleidingen gevolgd op het gebied van yoga, zodat ik mijn eigen kennis en kunde kon versterken met als doel om de kracht van yoga te kunnen delen. Naast dat ik het leuk vind om in mijn vrije tijd meer te verdiepen in yoga, trekken mijn vriend en ik er ook graag op uit. Road trips richting onze buurlanden, stedentripjes door Europa, eiland hoppen door de Filipijnen. You name it! Maar je kunt mij net zo blij maken met een goed boek op de bank, tijd doorbrengen in de natuur of een goed gesprek met een vriendin.