💻 Online: Hatha en Nidra
Online
Tirsdag, 7 maj • 19:00 - 20:15
Bij jou thuis, via Zoom
Sandra Zappeij
Als yoga docent en energetisch lichaamswerker nodig ik uit tot het terug in contact komen met je cyclische aard. Via de beleving van de wisselende energieën van de seizoenen, de maancyclus, de menstruatiecyclus en meer. In mijn lessen, workshops en sessies bied ik tools voor self-empowerment. Ik geloof dat wanneer jij naar jezelf durft te luisteren, als cyclisch wezen, dat jij weet wat voor jou het beste is op elk moment. Werken met cycli uit de natuur (maancyclus, jaargetijden, menstruatiecyclus) zie ik als een prachtige natuurlijke manier om balans en harmonie te vinden tussen yin en yang in ons leven.
Beskrivelse
In een Hatha les gaat het om verdieping in de houdingen. We staan/zitten langer stil in een houding en houden daarbij de focus op het lichaam en de ademhaling. Hatha wordt de meest traditionele vorm van yoga genoemd. Het activeert en harmoniseert fijnstoffelijke energiestromen (prana) in het lichaam.

Deze les eindigt met Yoga Nidra: een begeleide meditatie waarbij je kunt liggen. Yoga Nidra betekent ‘slaap van de yogi’s’. Deze yoga-slaap is een effectieve techniek voor diepe ontspanning die het mogelijk maakt om je lichamelijk, geestelijk én emotioneel te laten rusten, te herstellen of helen.

Bij Yoga Nidra balanceer je tussen wakker zijn en slapen in, ook wel de slaap-waak toestand genoemd. Je werkt naar een volledige ontspanning toe en wanneer de ontspanning compleet is, ontstaat er meer ruimte voor inzichten die je met je wakkere bewustzijn vaak niet kunt bereiken. Je wordt als het ware gevoeliger voor wat er in je omgaat zonder dat je er over na hoeft te denken. De inzichten of de ervaren rust zijn prachtige kado’s die met je meekomen als je weer terug komt naar je wakkere staat van bewustzijn.