Ashtanga Yoga
Dinsdag, 28 mei • 19:30 - 21:00
Sophie Claeys
Beschrijving
Ashtanga Yoga is een sportieve yogastijl, waarbij ademhaling(ujijay), houding (asana) en kijkrichting (dhrishti) nauwlettend worden gecontroleerd. Deze methode heet Thristhana, waarbij je in elke houding bewust ademt en een bepaalde kijkfocus aanhoudt. Deze methode cultiveert concentratie en focus en resulteert in het kalmeren van de geest.

Tijdens de Ashtanga lessen wordt de ‘Primary Series’ aangeleerd, met de nodige aanpassingen voor beginners.

Wat kan je verwachten?

De les volgt een vaste reeks houdingen, die telkens in volgorde worden uitgevoerd.
Elke houding wordt 5 ademhalingen aangehouden (ujiay breath)
Houdingen volgen elkaar in een vlot tempo op en worden met elkaar verbonden door middel van een vinyasa (een opeenvolging van houdingen die in harmonie met de ademhaling worden uitgevoerd)
Tijdens de Ashtanga Yoga lessen focussen we voornamelijk op het fysieke aspect van yoga, waarbij ademhaling, bandha (energiesloten) en kijkrichting worden geïntegreerd. Verwacht je aan een inspannende les, waarbij alle spiergroepen aan bod komen. Tezelfdertijd is deze beoefening een ‘meditatie in beweging’. Alle aandacht keert naar binnen en uiteindelijk zullen de fluctuaties in de geest verminderen. De les eindigt telkens in savasana – de liggende relaxatie houding.

Aangezien je tijdens deze les gemakkelijk en veel transpireert, vragen we je om bij voorkeur een eigen mat te gebruiken en een handdoekje mee te brengen.