PSOAS TIME & TENSION RELEASE BREATHWORK
Söndag, 12 maj • 18:00 - 19:30
Nele Verbeken
Beskrivning
De PSOAS spier, één van de belangrijkste -en toch vaak onderschatte- spieren in het menselijk lichaam ligt diep tussen het voorste heupgewricht en de lage wervelkolom. Zo verbindt hij het bovenlichaam met het onderlichaam.
De psoas is cruciaal voor onze houding - het uitlijnen van het lichaam, beweging en algemeen welzijn. Het belang en zijn functie reiken verder dan anatomische mechanica, het werkt door in het zenuwstelsel en de energiesystemen.
Zo speelt hij een belangrijke rol in ons overlevingsinstinct (survival response). Bij stress trekt de psoas samen, hij zet zich schrap om te vechten of te vluchten (fight or flight), een fantastisch systeem maar wanneer stress aanhoud krijgen we een chronisch gespannen psoas. Zo slaat de psoas fysieke én emotionele stress op. En zo zet trauma zich vast in de heupen.
Yoga laat zien hoe het stretchen en versterken van de psoas weer balans en bewegingsvrijheid creëert.
Psoas Time Yoga helpt:
• Lage rugpijn te verminderen
• De core te versterken
• Lichaamshouding te verbeteren
• Energiekanalen te openen

Eén ademsessie kan ongelofelijk krachtig zijn, maar ook dagelijkse ademhalingsoefeningen kunnen je leven veranderen. Na het aanpakken van onze psoas laat Erwin je in een korte aansluitende sessie van 15 minuten ontdekken waarom de ademhaling zo een krachtige tool is, zowel voor lichaam als geest

Hoewel we in onze yogalessen de fysieke aspecten van een psoas release benadrukken, en niet op zoek gaan naar trauma release, zal het werken met de psoas ook een energetisch effect hebben.
Geschikt voor alle niveaus.