Yin Pralaya Yoga
Donderdag, 15 juni • 08:45 - 09:45
Phoenixstraat 66 - Delft, Studio 110
Marije Peereboom Voller
Ik ben Marije Peereboom Voller en heb inmiddels 8 jaar ervaring met Pralaya yoga. Bij Marlies De Koning begonnen om mijn scoliose met Pralaya te verbeteren en ook met aerialdoek yoga via Marlies. Daarnaast bij Boban in Breda de teachertraining gevolgd en aerialdocente geworden. En Pralaya yoga docenten opleiding gedaan,Tevens Medische Basiskennis opleiding gedaan om de anatomie van ons lichaam te begrijpen. Hierin zit tevens psychiatrie en pathologie opgesloten om ook in de yoga kennis te hebben over bepaalde ziekten zoals auto-imuunziekten maar ook kanker, autisme, alzheimer etc te herkennen. Momenteel ben ik bezig met een Yin Yoga opleiding om in de toekomst Pralaya met Yin te combineren. Een mooi begin van de les met een meditatie en dan wat meer stevige Pralayales en eindigen in een aantal mooie Yin poses maar zeker niet te lang in 1 pose. Mooi doel in mijn leven is om allerlei soorten lessen te kunnen geven, ook aan scoliose mensen van 13 tot 70/80 jaar om de scoliose door de yoga soepel te houden en verzakkingen tegen te gaan bij het ouder worden. Dus uitstrekkende omgekeerde maar ook staande houdingen in het doek om je wervelkolom juist ook wat rechter te krijgen met allemaal verschillende torsies in het doek. En ook met de Pralaya strek je jezelf helemaal op en dat is top. Doe gezellig mee en zie wat mijn lessen je zullen brengen
Beschrijving
Yin yoga betekent het versterken en versoepelen van het bindweefsel en gewrichten en ze rekken diepliggende spieren en maken het bekkengebied los.
Pralaya yoga is spierversterkend en verlengend voor je lichaam. Ook veel poses met armen en benen en heupen die wij ruimte geven maar vooral ook enorme strekking van flanken oksel armen tot aan vingers en de benen worden enorm aangezet om langdurig in bijvoorbeeld een krijger I, II, III te blijven met torsies naar links en naar rechts om flanken ook gelijktijdig te openen. Dus een boeiende yogavorm die je enorm uitstrekt maar ook in de yin yoga weer stretch en rust geeft.

Iedereen kan hier aan mee doen het gaat niet om enorm lenig te zijn. Ook mensen met scoliose en er complicaties zijn zoals kissing ribs, is pralaya yoga echt het fijnste vanwege de uitstrekking en spierversterking voor benen is juist dat je rug recht blijft.