Vinyasa Power Yoga
Donderdag, 30 november • 20:00 - 21:15
Monique .
Beschrijving
Graag 5 minuten voor aanvang aanwezig!
N.B.: zelf een mat meenemen.

Vinyasa Power Yoga is een fysieke en dynamische vorm van yoga. Het heeft de traditionele Ashtanga Yoga als inspiratiebron.
In de Ashtanga Yoga wordt een vaste serie oefeningen gedaan, maar in de Vinyasa Power Yoga wijken we van die vaste serie af.
Je traint je spieren, bouwt conditie op en door de constante focus op de adem, komt er rust en ruimte in je hoofd. De adem begeleid je in het volgen van de serie.
In een serie wordt er toegewerkt naar een zogenaamde “key pose” en dat kan van alles zijn, all over is het veelal een wat moeilijker houding, zoals een split, een hoofdstand, de lotushouding etc.

In eerste instantie starten we met het zogenaamde aarden, je laat je dagelijkse beslommeringen voor wat ze zijn en richt je op de les die gaat komen. Vervolgens voeren we diverse zonnegroeten en variaties op die zonnegroeten uit. In veel van deze series werken we toe naar de key pose.
De P van Power komt tot uitdrukking doordat we in iedere les aandacht besteden aan krachtelementen en deze gedurende de weken gaan uitbouwen.
De afsluiting van de les wordt gekenmerkt met een ontspanningsritueel, een essentieel onderdeel van de Yoga.
Door de ontspanning kunnen de asana’s doorwerken in het lichaam.