Prova-på: Yin för vårens pirr
Full
Onsdag, 11 januari • 19:15 - 20:30
Lisa Bellerud
Beskrivning
För dig som vill prova-på Yin för vårens pirr innan kursstart 18/1.

En kurs för dig som önskar lugna kropp och sinne innan läggdags, med hjälp av Yinyogans återhämtande positioner.

Du får sju tillfällen Yinyoga som följer temat "Yin för vårens pirr"
och leds in i positionerna tillsammans med andetaget för att komma in i riktigt djup vila. Varje tillfälle ges du möjlighet att stämma av var du befinner dig kroppsligt, mentalt och själsligt.

Start: Onsdag 18/1
Tid: 19:15-20:30
Kostnad: 1195 kr.
Nivå: Passar alla
Ledare: Lisa Bellerud
Betalning: Kort via Momoyoga eller Wellnet

Fördelar med Yinyoga:
Stillar kropp och sinne
Kompletterar övrig yogapraktik och träning
Enkelt att utföra, passar alla
Mycket avslappnande
Minskar stress och oro
Bidrar till en större medveten närvaro
Ökar rörligheten i leder
Skapar ett inre lugn
Ökar flöde av energi och livskraft, prana.

Yinyoga är en återhämtande och terapeutisk yogastil som handlar om att stilla kropp och sinne. Den är en motvikt till fysiskt krävande yogaformer.

Yinyoga kännetecknas av passiva positioner med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro. Varje position hålls i minst 3-5 minuter vilket ger oss tid att lugna sinnet. I yinyogan vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna. Detta uppnås genom att inte gå så djupt i stretchen och hålla positionen en längre stund. Stort fokus ligger på området runt höfter och ländrygg. Dessa är särskilt rika på bindväv och lagrar enligt yogafilosofin mycket fysiska såväl som emotionella spänningar.

Yinyoga passar alla. Med hjälp av olika hjälpmedel såsom filtar och bolster, kan du anpassa positionerna efter dina egna förutsättningar. När du har långvarig stelhet och smärtproblematik i kroppen, känner dig trött, överstimulerad, har humörsvängningar, mycket tankar som snurrar, känner ett behov av att fylla på med energi och/eller har för mycket energi.

Välkommen till oss!