Prova-på: Nykter AW
Fredag, 13 januari • 16:30 - 17:30
Ina Gruffman
Beskrivning
För dig som vill testa på Nykter AW innan minikurs om fyra gånger med start 20/1.

För dig som önskar fira in helgen balanserat med hjälp av yogans urmoder, Kundaliniyoga.

Du får fyra tillfällen att varva ned inför helgen med hjälp av andning, mantran, meditation, fokuspunkter, hand- och kroppsställningar. Tekniker som ger energi, ökad förmåga att möta stress, mentalt välmående och skapar balans mellan aktivitet och vila. Tid för te och samvaro ges efter passet.

Kursen bygger på Kundaliniyoga, en inriktning varifrån den medicinska yogan utvecklats.

Start: fredag 20/1, därefter varannan vecka (3/2, 17/2, 3/3)
Tid:16:30-17:30
Kostnad: 595 kr.
Ledare: Ina Nyberg
Nivå: Inga förkunskaper krävs
Betalning: Kort via Momoyoga eller Wellnet

Vad är Kundaliniyoga?
Kundaliniyoga är en andlig och spirituell yogaform där meditation, rörelser och andningstekniker används för att frigöra energi i kroppen för att skapa inre balans. Övningarna kan vara såväl fysiskt krävande som lugna och återhämtande, beroende på passets inriktning.

Hur fungerar Kundaliniyoga?
En Kundaliniyogaklass inleds med att sjunga ett mantra. Därefter utförs en sekvens förutbestämda positioner, så kallade kriyas, bestående av lugna eller snabba, repetitiva rörelser. Rörelserna kombineras med en andningsteknik som anses förstärka dess effekter. Klassen avslutas sedan med avslappning och meditation.

Målet med Kundaliniyoga är att skapa fullkomlig mental närvaro och medvetenhet genom att frigöra kundalinienergi från den nedre delen av kroppen. Genom att släppa blockeringar längs vägen ska sedan energin, prana, stiga upp genom hela kroppen.

Välkommen till oss!