Yin/Yang Yoga door Monique
Sreda, 24 april • 20:30 - 21:30
Studio Yoga by Maud, Juliananlaan 65, Raamsdonksveer
Maud Boelaars
Maud Boelaars is mijn naam en ruim 20 jaar geleden ben ik, tijdens de zwangerschap van onze oudste, in aanraking gekomen met (zwangerschaps)yoga en sindsdien is het nooit helemaal uit mijn leven geweest. Tijdens mijn zwangerschappen gaf het me rust en focus en daarna beoefende ik graag yogalessen met pit zoals power yoga en ashtanga, het moest als een workout voelen. Totdat ik, opnieuw, kennismaakte met de zachtere kant van yoga, het naar binnen keren en rust vinden bij mezelf. Nu brengt yoga mij vooral rust in mijn drukke hoofd, even met mijn lichaam bezig zijn en proberen die monkey mind wat tot rust te brengen. Naast yoga loop ik graag hard, zwem ik (ook in het ijskoude water in de winter) en ben ik graag op het water op mijn sup of in mijn kajak. Mijn workout hoeft dus niet meer uit een yogales te komen. In mijn lessen wil ik je een combinatie bieden, je spieren lekker aanspreken in de verschillende houdingen maar ook de tijd nemen om naar binnen te keren, je adem te volgen en te voelen. Wees welkom bij mij op de mat. Namasté Maud.
Opis
Dit is een yoga vorm die bestaat uit een actief (yang) deel welke gericht is op de spieren en een ontspannend (yin) deel welke gericht is op het bindweefsel. Door deze combinatie wordt je fysiek uitgedaagd en kun je geheel tot rust komen.

De les start met het yang gedeelte waarin inspanning centraal staan en in het tweede deel van de les, het yin gedeelte, ligt de focus op rust en ontspanning. Deze vooral zittende of liggende houdingen worden 3 tot 5 minuten aangehouden waarbij de spieren losgelaten mogen worden en het lichaam tot rust komt.