Yin Yoga
Dinsdag, 26 maart • 20:30 - 21:30
Sanne Jacobs
Beschrijving
Bij de meesten van ons is er te veel Yang in ons leven!
Denk aan drukke baan, een hectische thuissituatie (met kinderen of mantelzorgtaken). Bedenk maar eens hoeveel rollen jij hebt. En hoe goed je in al deze rollen wilt zijn. Vader/moeder, dochter/zoon, zus/broer, vriend(in), buur, werknemer/werkgever, collega, etc.
Daarnaast worden alle mogelijke stiltes opgevuld met TV, Social media, sporten, kletsen/praten (praten om het praten), gamen, etc. Al met al staan we veel te vaak “aan”…
En dan is het fijn om soms even de rem er bewust op te zetten. Tijd te nemen voor jezelf! Ruimte te creëren om naar je zelf te luisteren. Het lichaam en jouw binneste geven wel signalen, maar als jij niet (te weinig) de tijd neemt om te luisteren dan hoor je dit niet. En kun je er ook niet naar handelen.
Het luisteren is op zich niet moeilijk. Het enige wat jij hoeft te doen is tot stilte te komen. Je lijf bewust voelen, je adem opmerken, je gedachten observeren. Er van een afstandje naar kijken. Tijdens een Yin Yoga les help ik je hiermee. Ik begeleid je.
We nemen houdingen voor langere tijd aan, zodat jij tijd hebt om je hier aan over te geven. In een pose waarin je juist jouw spieren ontspant, werk je aan je fascie. Je bindweefsel wordt opgerekt, gehydrateerd, hierdoor kom je wat losser in je ‘binnenvoering’ te zitten. Het draagt bij aan soepel houden of soepeler maken van spieren en gewrichten.

Word net als ik een Yin Lover.
Geniet van de stilte, voel wat het met je lijf doet, en hoe dit zelfs doorwerkt in jouw leven. Een flexibeler lijf is flexibeler in je hoofd. “Go with the flow!” zal je makkelijker afgaan.