Yoga & Meditatie
Maandag, 25 maart • 10:30 - 11:30
Mascha den Boer
Hatha, Gentle Hatha, Yin & Restoritive, Relax yoga en meditatie
Beschrijving
In deze les worden rustige fysieke houdingen gecombineerd met allerlei vormen van meditatie. In oorsprong zijn de Asana's (yogahoudingen) bedoeld om het lichaam klaar te maken om te kunnen mediteren.
Mediteren is een manier om de stilte in jezelf op te zoeken. Zo leer je om volledig tot rust te komen en in het hier & nu te zijn. In deze drukke wereld waarin afleiding overal aanwezig is, is een moment van stil zijn en naar binnen keren een verademing.
Mediteren kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met het volgen van je ademhaling, het herhalen van een Mantra (woord of zin) of het observeren van je eigen gedachten. Yoga Nidra (geleide slaap/rust meditatie) zal ook aan bod komen. Tijdens de les wordt gebruik gemaakt van inspirerende teksten en mooie muziek.
Kortom, elke les is anders en zal je ondersteunen in het vinden van een heerlijk moment voor jezelf om rust te vinden en op te laden.
De les is geschikt voor iedereen. Omdat de houdingen en meditaties zowel zittend, staand als liggend gedaan kunnen worden, is de les ook geschikt voor mensen die minder mobiel zijn (rolstoel/stoel).