Cursus Geboorte in Balans (Les 2)
Dinsdag, 26 maart • 19:00 - 21:00
Beeldschermweg 5-5, 1e verdieping yoga studio
Nicoline Gordeau
Beschrijving
In deze cursus bereid je je zowel fysiek als mentaal voor op de geboorte van je/jullie kindje (s). Ik gebruik al mijn kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren als geboorte doula heb opgedaan en vanuit alle opleidingen die ik heb gevolgd. Zo zal ik je technieken vanuit HypnoBirthing en zwangerschapsyoga meegeven en is een onderdeel van de cursus de officiële Spinning Babies Birth Preparation Class. Je krijgt hiermee tools in handen om tijdens de zwangerschap je lichaam in balans te brengen en om tijdens de bevalling op de juiste plekken op het juiste moment de meeste ruimte te maken in je bekken.
Vanuit de yoga en HypnoBirthing leer je verschillende adem- en ontspanningstechnieken om met de intensiteit van baren om te kunnen gaan en ook zullen we met elkaar een geboorteplan opstellen.
Na de bevalling start de postpartum periode ofwel de kraamtijd en dat is eigenlijk het begin van de rest van je leven. Dit stuk, ook wel het vierde trimester genoemd, verdient ook aandacht en daar zullen we het tijdens de laatste les uitgebreid over hebben.