Hartademhaling ~ Liefde & Dankbaarheid Gratis
Judith van den Tillaart
24 oktober 2022 • Duur: 14 minuten
In week 3 van de ademtraining hebben we het gehad over onze emoties, gevoelens en gedachtes. Wat voor effect hebben onze gevoelens en emoties op onze gedachtes en de manier waarop we ademen? Deze ademhalingsoefening brengt je weer terug in contact met je hart.

Tijdens deze ademhalingsoefening gaan we terug naar een moment in ons leven waarvoor we heel dankbaar zijn of we gaan in gedachte naar een dierbaar persoon/huisdier waarvoor we veel liefde voelen. Gevoelens als liefde en dankbaarheid herinneren we ons en laten we via de adem door ons lichaam stromen. Dit heeft een positief effect op onze gedachtes en brengt jou in liefdevolle verbinding met jezelf.

Wanneer je in verbinding bent met je hart, ontstaat er beter een contact met jezelf. Je kan beter voelen wat goed is voor jou en vanuit daar handel je in de buitenwereld. Dit is een goede basis om dienstbaar te zijn naar de buitenwereld en mooie dingen voor de ander te doen, zonder jezelf daarin te verliezen.

Een beter contact met jezelf helpt jou om de juiste keuzes te maken door de dag heen. Wat doe je wel en wat laat je (ofwel doe je niet). Zo ontstaat er meer balans in de inspanning -jouw activiteiten door de dag heen- en ontspanning en rust.