Yin Yoga Flow
Donderdag, 11 april • 10:00 - 11:00
Yogaland, Cross Yoga Studio
Edith Henskens
Beschrijving
Yin Yoga Flow combineert yin yoga met vloeiende bewegingen en myofasciale technieken om een moment van bewuste aandacht en zelfzorg te creëren. De houdingen en bewegingen in deze les vergroten niet alleen de bewegingsvrijheid en een betere energiestroom, maar helpen ook bij het loslaten van spanning en stress. De ademhalingsoefeningen dragen bij aan diepe ontspanning en een efficiënte zuurstofopname in de vitale organen.

De kalme houdingen en vloeiende bewegingen brengen rust in het lichaam en daarmee rust in de geest.

Yin Yoga:
Yin Yoga is een rustige en meditatieve vorm van yoga die zich richt op het dieper stretchen van bindweefsel en het stimuleren van de energiestroom in het lichaam. Het is gebaseerd op de principes van de traditionele Chinese geneeskunde en de filosofie van yin en yang.

In Yin Yoga worden houdingen langer vastgehouden, meestal tussen de 3 tot 5 minuten of zelfs langer. De nadruk ligt op het ontspannen van de spieren, waardoor het bindweefsel rond de gewrichten gestimuleerd wordt. Dit helpt om de flexibiliteit te vergroten, de mobiliteit te verbeteren en blokkades in het lichaam op te heffen.

De houdingen in Yin Yoga worden voornamelijk zittend of liggend uitgevoerd en richten zich op het strekken van diepere lagen van het lichaam, zoals pezen, ligamenten en fascia. Het doel is om ruimte en ontspanning te creëren in het lichaam, terwijl je tegelijkertijd aandacht besteedt aan je ademhaling en geestelijke rust.

Yin Flow Yoga heeft ook een energetisch aspect, waarbij bepaalde houdingen specifieke meridianen (energiebanen) in het lichaam stimuleren. Dit kan helpen om de energiestroom in balans te brengen en blokkades op te heffen, waardoor een dieper gevoel van welzijn en harmonie ontstaat.

Yin Flow Yoga is geschikt voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus. Het is met name nuttig voor mensen die behoefte hebben aan ontspanning, het vergroten van flexibiliteit en het verminderen van stress. Het is een waardevolle aanvulling op andere actievere vormen van yoga en lichaamsbeweging.