Over Yogalon

✨ Mijn yogareis is begonnen nadat ik op mijn 30e een herseninfarct kreeg en gedeeltelijk blind raakte. Naast de extreme hoofdpijnen, vermoeidheid en depressieve periodes voelde het alsof alle houvast onder mijn voeten vandaan was getrokken. Dru yoga heeft me enorm geholpen om mijn nieuwe ik te omarmen en mijn grenzen met zachtheid te verleggen.
✨Vanwaar de liefde voor Dru yoga?
Dru yoga is een zachte, dynamische yogavorm die me in het moment brengt en heel dichtbij mezelf en de stilte in mezelf. Daar waar ik voel: ik ben helemaal goed zoals ik ben. En op precies het juiste moment, hier en nu. En dat is alles wat ik nodig heb om gelukkig te zijn. In een Dru les is er aandacht voor het lichaam, de adem, meditatie en diepe ontspanning.
Ik hoop altijd dat de mensen die voor me staan dit ook ervaren en heerlijk ontspannen de les weer verlaten.
✨ Je hebt je ook verdiept in Yoga Nidra, waarom?
Omdat het je in een diepe staat van ontspanning brengt en het zelfherstellende vermogen van het lichaam wordt aangesproken. Even alles volledig loslaten en je laten leiden door een stem die samen met je op reis gaat door je lichaam, je adem, sensaties, beelden, herinneringen, zodat je steeds dieper zakt terwijl je hier als een waarnemer naar blijft kijken. De sankalpa (positieve affirmatie) ervaar ik zelf ook als een krachtige tool om negatieve overtuigingen om te buigen.
✨ Waar word je nog meer enthousiast van?
Mijn zoontje Loet, de zon, alle lieve mooie mensen en kinderen om me heen, honden, de natuur, campertripjes... de stilte achter alle geluiden...
✨ Wil je nog iets delen?
Een van mijn favoriete spreuken is: “Eenvoud is de reis door dit leven maken met precies genoeg bagage”. Het is niet dat ik dit zelf altijd naleef 😉, maar iets waar ik naar streef… en ik geloof dat dit een van de oplossingen is voor een licht, gelukkig, gezond leven en een lichte, gelukkige, gezonde aarde. “Less is more!”