Over Yogamammie

Hallo lieve Yogamama! Mijn naam is Lien en ik ben een ervaren perinatale kinesitherapeute, manueel therapeute en yogadocente in mijn eigen multidisciplinaire praktijk. Daarnaast doceer ik ook opleidingen zwangerschapsyoga aan collega-kinesitherapeuten, vroedvrouwen en osteopaten.
Zelf ben ik best trots op mijn eigen opleidingsparcours. Alvorens ik me certificeerde als perinataal yogadocente, startte mijn professionele carrière met een universitaire opleiding tot kinesitherapeute en manueel therapeute. In 2015 studeerde ik af als ‘Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie’ aan de Universiteit Gent. Een deel van mijn studies voltooide ik aan de Mikkeli University of Applied Sciences in Finland (Savonlinna).
Na het behalen van mijn diploma trok ik naar Nepal en India om er vrijwilligerswerk te verrichten als kiné na de verwoestende aardbevingen en hielp ik er ook met de opbouw van scholen en voedselvoorziening. Bij mijn terugkeer naar België behaalde ik ook mijn postgraduaat Manuele Therapie en specialiseerde mij verder in Dry Needling.
Ondertussen spendeerde ik reeds vele jaren aan het bestuderen van het vrouwelijke lichaam in de verschillende fasen van het leven en ging zelf ook ten rade bij gynaecologen, vroedvrouwen, osteopaten, diëtisten, doula’s en zelfs een shiatsu therapeut om zo de beste tools te ontwikkelen voor het begeleiden van vrouwen in de perinatale periode.
Als first time mom - ik heb een zoontje genaamd Jesper - ben ik er dan ook helemaal klaar voor om jou te begeleiden op jouw unieke en boeiende reis doorheen de zwangerschap en postpartum herstel.
Ik wil mama’s in spé helpen om hun zwangerschap, bevalling en postpartum herstel zo bewust en positief mogelijk te ervaren, op een zo natuurlijk mogelijk manier met zo gering mogelijk medisch ingrijpen. Ik help jou bij het vinden van de balans tussen spanning en ontspanning, evenwicht in kracht en flexibiliteit, te connecteren met jezelf en het groeiende wondertje in je buik. Ik wil je de kans bieden om zonder stress en angst aan het geboorteproces te beginnen opdat jij, je baby en je gezin net zoals ik een positieve bevallingservaring mogen ervaren.
Waar je ook bent op je reis, bereid je samen met mij bewust voor op de arbeid, bevalling en het herstel achteraf.