Zwangerschapsyoga door Geesje Haensel
Woensdag, 15 maart • 19:30 - 20:45
Adriaan de Jongstraat 38, Grote zaal
Marcella Baaij
Beschrijving
Wekelijks wordt er voorlopig 1 les zwangerschapsyoga bij ons in Rotterdam IJsselmonde aangeboden.
In deze lessen staat het beleven van de zwangerschap centraal.

De yoga houdingen zijn speciaal gericht op zwangere vrouwen. Zo kun je houdingen gebruiken om ruimte te maken en te ervaren in je lichaam, er zijn houdingen waarin je weeën kunt opvangen en er zijn verschillende baarhoudingen. Tijdens de lessen ligt de aandacht bij het voelen van je lichaam en je kindje en de adem staat hierbij centraal.
De adem is de ondersteunende kracht in de houdingen en kan je helpen om de aandacht naar binnen te brengen. Er wordt ook uitgelegd hoe je de adem kunt gebruiken tijdens de bevalling.

Iedere laatste les van de maand is er een partner les. Het is de bedoeling dat je je partner meeneemt of iemand anders die bij de bevalling aanwezig zal zijn. In deze les hebben we het meer over de bevalling en wat de partner kan doen om jou te helpen en te steunen. Je kunt hierbij denken aan massage, het laten voelen van de adem.
De partner doet in deze les mee, sommige houdingen doe je alleen maar het merendeel van de houdingen doe je samen. Tijdens de bevalling zal je het grootste gedeelte van de tijd samen zijn dus het is voor de partner fijn dat hij of zij weet hoe ze je kunnen helpen tijdens de bevalling.

We werken met 3 thema’s en iedere maand komt er een nieuw thema aan bod. Op deze manier kun je op ieder moment instappen en zo alle thema’s volgen. De thema’s die behandeld worden zijn ontspanning, concentratie en kracht.

De zwangerschapsyoga lessen kun je volgen vanaf de 13e week dat je zwanger bent tot aan de bevalling.