Yin yoga met klankschalen
Donderdag, 28 juli • 19:45 - 21:00
Wilma Houdijk
Beschrijving
Let op! je kan tot 3 uur van te voren uitschrijven voor de les. Daarna wordt de les wel afgeschreven maar krijg je een online les toegestuurd. Deze les kan je thuis herhaaldelijk doen achter je laptop of tv. Probeer echter ruim van te voren uit te schrijven zodat een ander nog de gelegenheid krijgt jouw plekje in te nemen. Ook al is een les vol check vlak van te voren gerust of er nog een plek is vrij gekomen. Dit gebeurd regelmatig.

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het is dan ook het relatief rustige karakter van een Yin yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam. Mijn passie voor yoga is ontstaan door het gevoel dat ik kreeg na de les. Na elke les was ik er weer helemaal. “Rechtop op de fiets, het stroomde weer in mezelf en ik mocht er weer zijn”.
Ik hou van pittige spierversterkende houdingen maar nog meer van herstellende yin yoga houdingen omdat ze het zelf helende vermogens van het lichaam aanzetten. Het zelf helend vermogen van lichaam en geest is groot. Stress kan van grote invloed zijn op je lichaam en geest. Door lichamelijke stress los te laten dat opbouwt gedurende de dag kom je lichamelijk en geestelijk tot rust.
Tijdens de yin lessen leer je de zachte kant van yoga te ervaren. Ik maak veel gebruik van dekens, bolsters blokken alle hulpmiddelen zodat je het jezelf comfortabel kan maken.
In begrijpelijke taal geef ik uitleg geven over het menselijke lichaam en hoe mooi deze in elkaar steekt. Met persoonlijke aandacht wakker ik in deze lessen vooral je eigen nieuwsgierigheid aan. Hoe werkt jouw lichaam? Wat is goed voor jou, wanneer kan je loslaten. In de les is er alle ruimte voor emoties.

Aan het eind van deze les is er een heerlijke uitgebreide eindontspanning begeleid door de klankschalen.

De trillingen door de klankschalen veroorzaakt zijn intens, geven een diepe ontspanning, brengen energie, heffen blokkades op, verbeteren de nachtrust en hebben dus een helende werking.

Omdat in deze les de klankschalen wat uitgebreider en wat intenser worden ingezet hieronder een paar contra indicaties voor deze les:

De eerste drie maanden van de zwangerschap, trombose, pacemaker, epilepsie , psychose, hoge bloeddruk of spataders.

Namasté