Easy Vinyasa Flow
Geannuleerd
Dinsdag, 11 juni • 18:30 - 19:40
Heidi van Herk
Beschrijving
Vinyasa flow yoga is een dynamische yogastijl die de nadruk legt op vloeiende bewegingen en ademhalingssynchronisatie. Bij Vinyasa flow yoga beweeg je door een reeks houdingen, of asana's, in een continue, vloeiende reeks, waarbij je bij elke in- of uitademing van de ene pose naar de volgende overgaan.

De term 'vinyasa' betekent 'op een speciale manier plaatsen' en verwijst naar de opzettelijke volgorde van de houdingen en bewegingen. Elke vinyasa-reeks is ontworpen om een ​​bepaald effect te creëren, zoals het opbouwen van warmte en kracht in het lichaam, of het kalmeren van de geest en het verminderen van stress.

De beoefening van Vinyasa flow yoga begint doorgaans met een reeks zonnegroeten, een reeks houdingen die in een continue stroom worden uitgevoerd, ontworpen om het lichaam op te warmen en voor te bereiden op meer uitdagende houdingen. Heidi begeleidt je vervolgens door een verscheidenheid aan staande, zittende en balancerende houdingen, met de nadruk op het verbinden van adem en beweging.

Vinyasa flow yoga kan fysiek uitdagend zijn, omdat de bewegingen vaak in een sneller tempo worden uitgevoerd dan andere yogastijlen en kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen vereisen. Er worden echter aanpassingen en variaties aangeboden om de praktijk toegankelijk te maken voor alle niveaus.

Over het geheel genomen is Easy Vinyasa Flow een populaire yogastijl die een toegankelijke beoefening biedt voor yogi's die kracht, flexibiliteit en balans willen opbouwen, terwijl ze ook mindfulness en innerlijke rust willen cultiveren door middel van adem en beweging.