Stress Relief
Woensdag, 29 mei • 20:45 - 22:00
Roxan Eichhorn
Founder en owner van Yogaschool RoxZEN: ‘Ik heb sinds 2014 diverse opleidingen in zowel binnen als buitenland gevolgd en gecertificeerd docent in o.a. functional vinyasa/flow yoga, functional Yin yoga en Chakra studies en Chakrameditatie. Ik ben geen sandalen-okselhaar-lotusbloem-typ en ik denk dat je bij het woord yogi ook niet gelijk aan mij denkt. Mijn lessen kenmerken zich doordat ik eeuwenoude yogafilosofie vertaal naar je dagelijks leven. Hoe kun je dat wat je leert op de yogamat, toepassen achter je bureau, tijdens het sporten, of in de omgang met jezelf en anderen. Hoe kun je ervoor zorgen dat yoga niet alleen fysiek maar ook mentaal een bijdrage levert. Het is mijn missie om op de yogamat een plek te creëren waar jij je altijd welkom en veilig voelt. Een plek waar groei en weerstand samenkomen zodat er ruimte is om je fysiek en mentaal te ontwikkelen. Een plek waar je grenzen opzoekt en deze misschien wel op een bewuste en gecontroleerde manier verruimd.’
Beschrijving
Deze les is een combinatie van yin + restorative yoga en meditatie + yoga Nidra. Yin Yoga is een statische en rustige vorm van yoga waarbij verschillende houdingen, voornamelijk zittend en liggend, voor langere tijd worden aangenomen. In sommige van deze houdingen zoeken we een stretch (Yin) bij andere houdingen gaan we voor volledige ontspanning en comfort met behulp van kussens, dekens en bolsters (restorative). Meditatie en Yoga Nidra geven een deeper dimension aan deze les en zijn bedoeld om zonder fysieke inspanning, op een nog dieper niveau te ontspannen.

Deze les kenmerkt zicht door maximale ontspanning, stilte en rust. Deze fijne combinatie zal ervoor zorgen dat je gemakkelijker in slaap valt en een diepe nachtrust hebt. Net wat je nodig hebt, zo halverwege de week!

Over de docent
Deze les wordt gewoonlijk gegeven door Mariska de Blieck, maar tijdelijk overgenomen door Roxan.

Bij Yogaschool RoxZEN zijn er geen niveaus! Je kunt niet de sukkel van de groep zijn of de yogi van de dag. Yoga kun je niet verkeerd doen, je kunt er simpelweg niet slecht in zijn. Je bent dan ook meer dan welkom in elke les. Deze beschrijving zegt iets over wat je kunt verwachten, niet over wat wij van jou verwachten.