Yin XL meridian special: Longen en dikke darm
Wachtlijst
Vrijdag, 27 januari • 19:30 - 21:00
Roxan Eichhorn
Founder en owner van Yogaschool RoxZEN: ‘Ik heb sinds 2014 diverse opleidingen in zowel binnen als buitenland gevolgd en gecertificeerd docent in o.a. functional vinyasa/flow yoga, functional Yin yoga en Chakra studies en Chakrameditatie. Ik ben geen sandalen-okselhaar-lotusbloem-typ en ik denk dat je bij het woord yogi ook niet gelijk aan mij denkt. Mijn lessen kenmerken zich doordat ik eeuwenoude yogafilosofie vertaal naar je dagelijks leven. Hoe kun je dat wat je leert op de yogamat, toepassen achter je bureau, tijdens het sporten, of in de omgang met jezelf en anderen. Hoe kun je ervoor zorgen dat yoga niet alleen fysiek maar ook mentaal een bijdrage levert. Het is mijn missie om op de yogamat een plek te creëren waar jij je altijd welkom en veilig voelt. Een plek waar groei en weerstand samenkomen zodat er ruimte is om je fysiek en mentaal te ontwikkelen. Een plek waar je grenzen opzoekt en deze misschien wel op een bewuste en gecontroleerde manier verruimd.’
Beschrijving
Er zijn twee dingen waar we het unaniem over eens kunnen zijn:

1. Een yin yoga les is een soort tovertunnel.
2. Een yin les is eigenlijk altijd te kort. 

Met het blote oog zie je ze niet, maar vanaf het puntje van je tenen tot het puntje van je hoofd lopen allerlei energiebanen (meridianen). Samen vormen ze een ingenieus netwerk met een belangrijke functie: energie door je lichaam transporten. Van die duizenden banen onderscheiden we er twaalf die allemaal gelinked zijn aan een functie in je lichaam. Dit geldt niet alleen voor de werking van je organen, ook je gedrag en gevoelens worden beïnvloedt door de stroming of stagnatie van deze energie. 

De komende maanden geef ik op vrijdagavond een extra lange yin les. In deze themales behandelen we elke keer een ander paar meridianen.

Alle lessen zijn opzichzelfstaand, je kunt ze allemaal los van elkaar volgen.