Yin Yoga
Maandag, 27 mei • 09:30 - 10:45
Mariska de Blieck
Beschrijving
Yin Yoga is een statische en rustige vorm van yoga waarbij verschillende houdingen, voornamelijk zittend en liggend, voor langere tijd worden aangenomen. Een Yin les kenmerkt zich door ontspanning, stilte en rust. We focussen ons op de diepere lagen van het lichaam zoals bindweefsel, pezen, gewrichten en kraakbeen. Een yin-practice is zacht en intiem, wat overigens niet betekent dat het gemakkelijk of relaxed is. Een yinpractice kan zowel fysiek maar zeker ook mentaal, enorm confronterend zijn.
Je zou kunnen zeggen dat ik je tijdens een yin les fysiek maar ook mentaal uitdaag om tijd en aandacht voor jezelf te nemen. Wat gebeurt er met je wanneer er geen afleiding is? Hoe reageer je wanneer je stil bent en helemaal op jezelf aangewezen?

Tijdens een Yin les worden grenzen op een uitdagende maar bewuste manier opgezocht en misschien wel verruimd.

Over de docent
Deze les wordt gegeven door Mariska de Blieck. Mariska heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van diverse vormen van ontspannende yoga. Zo is ze o.a. gediplomeerd in Yin yoga en Yoga Nidra. Ook heeft ze (chakra) studies en meditatie gestudeerd.

Bij Yogaschool RoxZEN zijn er geen niveaus! Je kunt niet de sukkel van de groep zijn of de yogi van de dag. Yoga kun je niet verkeerd doen, je kunt er simpelweg niet slecht in zijn. Je bent dan ook meer dan welkom in elke les. Deze beschrijving zegt iets over wat je kunt verwachten, niet over wat wij van jou verwachten.