Yoga therapie privéles
Wachtlijst
Vrijdag, 17 mei • 10:00 - 11:00
Watersnip 9 of bij cursist thuis
Frances Vandyke
Beschrijving
Yogatherapie is een lichamelijke therapie die ondersteunt bij het herstelproces, zowel fysiek, maar ook mentaal en emotioneel. Het is geschikt voor iedereen die vertrouwt op het lichaam en de signalen die het geeft. Voor iedereen die meer verbinding wil ervaren tussen lichaam en geest, én je hoeft geen ervaring te hebben met yoga. Met speciaal geselecteerde yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatietechnieken brengen we in een persoonlijk traject lichaam en geest in balans.
Yogatherapie is een combinatie van traditionele Hatha Yoga en de Jungiaanse analytische therapie. Door deze sterke combinatie ben je in staat om je eigen lichaam op een natuurlijke manier te harmoniseren.
Het stimuleren van je energie en het zelf helend vermogen van het lichaam staat centraal. Yogatherapie is ondersteunend en geen vervanging voor de reguliere geneeskunde. Met yogatherapie leer je je eigen lichaam en energie diepgaand kennen. Je onderzoekt waar je klachten vandaan komen en samen passen we de oefeningen hierop aan.
Tijdens Yoga therapie afspraken nodig ik je uit om vanuit zachtheid en compassie toe te bewegen naar oncomfortabele gevoelens en sensaties in het lichaam. Om te kunnen zeggen: Ik ben er voor je en ik omarm je zoals je bent. In dat proces leer je om begrip te krijgen voor de overleving strategieën die je ooit als kind in het leven hebt geroepen in een periode van evt. emotionele onveiligheid. In ons volwassen leven kun je daar last van krijgen en ga je zien dat deze patronen zich herhalen tot het moment dat je als liefdevolle volwassene je eigen kwetsuur kunt omarmen en het ego kan integreren in jouw compassievolle hart. Om dit te beseffen en te integreren in jouw diepe zelf is het begin van een leven dat werkelijk van jou is, waarin je de regie in eigen en je levensenergie opnieuw kan gaan laten stromen.