Yin en Nidra (Studio Assendelft)
Woensdag, 21 september • 20:30 - 21:45
Zen Moments Centrum | Rode Ring 15 | Assendelft, Yogaruimte
Jolanda van Rijn
Hoi, mijn naam is Jolanda en wat vind ik het leuk dat je bij mij les hebt. Samen beleven is iets moois, we hebben elkaar allemaal iets te brengen, te herkennen en te leren. Dat ik een passie heb voor yin yoga is wel duidelijk. Ik ben heel benieuwd om jou beter te leren kennen en je zoveel mogelijk te ondersteunen tijdens de lessen die je bij Zen4life volgt.
Beschrijving
Deze les mag je echt de yin gaan beleven. Het gaat veel verder dan een yogahouding beoefenen. De nadruk ligt op beleving. Het eerste gedeelte van de les zullen we yin houdingen gaan beleven en het laatste gedeelte is gereserveerd voor de Nidra.

Nidra wordt ook wel de slaap van de yogi’s genoemd. Wat niet betekent dat het de bedoeling is dat je dan gaat slapen. Tijdens de Nidra mag jij volledig stilliggen en in gedachten de aanwijzingen volgen die worden benoemd. Zo ontstaat er een focus en ontstaat er een hogere trilling. Dit is de Theta staat, een staat die diepe rust geeft en gelijk staat aan de diepe slaap die je gedurende de nacht ervaart tijdens een goede nachtrust. Deze staat van zijn genereert gezondheid, gezondheid in het lijf, gedachten, het gevoel en stimuleert het intuïtieve waar al met al een gezond leven uit voort vloeit.

Starten met de yin is fijn omdat dit helpt om de geest tot rust te brengen. Wanneer we dan toe zijn aan de Nidra is het gemakkelijker om tot overgave te komen en maximaal de Nidra te beleven.

Met of zonder blinddoek, eigen keuze.