🌱Yin & Restorative Yoga by Elise
Vrijdag, 19 april • 09:30 - 10:40
Akkerwei 14, 4854 NW Bavel
ZENd'r Studio
zie zendryoga.nl/over-mij
Beschrijving
YIN YOGA
Yin is de zachtere kant van yoga waarbij je 3-5 minuten in een (niet-uitdagende) ontspannen houding ligt. Dat heeft een positief effect op je organen, immuunsysteem, spieren en bindweefsel.
Tijdens deze les maak ik gebruik van verschillende meditatietechnieken, klankschalen, aanraking en healingmuziek.
De lessen zijn dan ook rustig, we maken veel gebruik van bolsters, blokken en een riem om optimaal te kunnen rekken en ontspannen. De houdingen worden zittend of liggend uitgevoerd.

RESTORATIVE
Herstellende yoga, dat is wat Restorative yoga letterlijk betekent. Het brengt je lichaam in een diepe staat van rust, waardoor het zenuwstelsel de gelegenheid krijgt om te ontspannen. Je blijft met behulp van dekens, kussens, bolsters en blokken minutenlang (langer dan bij yin yoga) in een houding liggen. Het gaat er niet om het lichaam op te rekken of fysiek sterker te maken, maar om bij de diepste laag van ontspanning te komen. Zo activeer je het zelfherstellende vermogen van je lichaam, terwijl je comfortabel ligt en focust op je ademhaling.

VERSCHIL: bij Yin focus je op het bindweefsel: dit stretchen en bewerken we zodat we lichamelijke klachten voorkomen of genezen: bij Restorative helpen we je naar de allerdiepste laag van ontspannend.
Dit is een heel fijne aanvulling op elkaar!