Kvėpavimo Meditacija (Pranayama & Meditation)
Tuesday, June 11 • 7:00 AM - 8:00 AM
Liepyno g. 2, Vilnius
Marija Stonytė-Idzelė
Jogos praktika mano gyvenime įsiliejo prieš 6 metus. Joje galėjau atrasti ramybę ir atgaivą intensyviame gyvenimo tarpsnyje, kuomet gyvenau tik “galvoje” ir “akyse” - interjero architektūros projektuose. Žvilgsnis nuo apčiuopiamų erdvių pakrypo link vidinių. Praėjusiais metais įsiklausiau į kūną ir širdį - drąsiai nėriau į gilesnius jogos vandenis ir tapau jogos mokytoja. Joga man yra sąmoninga dabarties būsena: kūno ir minties balansas. Panašiai kaip ir mene, gamtoje, ar bet kurioje srityje - proporcingos kompozicijos kuria skambesį ir pakilumo būsenas. Kūne ieškau sveiko ir tvaraus judesio ilgalaikėje perspektyvoje. Mintyje - grynumo ir atviro žvilgsnio, kuriančio vidinę erdvę gerumui. Joga man yra nenutrūkstamas nuotykis kurti šviesą savyje ir tuo dalintis su visais! Sertifikuota Yoga Alliance mokytoja: RYT 200, Vinyasa Flow (Vilnius) RYT 300, Iyengar and Vinyasa Flow (India, Goa)
Description
Lygis:
Fizinis: 2
Emocinis: 5

Sustiprinus ir paruošus kūną asanų (jogos pozų) praktika, keliaukime jogos keliu tolyn, link meditacijos. Kas ateina, kai sustojame judesio ir minties tyloje?

Rytą pradėsime lengvu judesiu kūnui atverti. Švelniai įliesime pranayama (kvėpavimo) praktiką, kuri leis pasiekti koncentraciją ir minties aiškumą. Pajausime ramybę ir susiliesime su kvėpavimu, pilnai įkvėpsime gyvenimo energijos - prana. Tai sukurs kelią gilesniam atsipalaidavimui ir meditacijai.

Reguliari pranayama ir meditacijos praktika harmonizuoja kūną ir mintis, vėsina pernelyg stipriai įkaitintą mūsų minties ir kūno stimuliavimą kasdienybėje. Tai puikus būdas pradėti dieną sąmoningu žvilgsniu!

Praktikose laukiame visų! Siekiant sutelkti dėmesį į kvėpavimą ir kuo patogiau įsitaisyti, naudosime jogos pagalbines priemones (kaladėles, pagalvėles ir pan.).