Kakao ceremonija s Vlahom i Mirelle
Friday, 14 October • 19:00 - 22:00
Elixir Vitae
Description
Elixir Vitae Studio

Kakao ceremonija s Vlahom i Mirelle
Friday, 14 October • 19:00 - cca 22:00
Elixir Vitae Studio
35 spots available

Vlaho Mustahinić i Elixir Vitae pozivaju vas na jedno ceremonijalno druženje u Elixiru, da uz kakao, razgovor i indijansko (domorodačku) glazbu za ceremonije dodirnemo nešto od te iscjeljujuće mudrosti naših predaka. Vlaho i Mirelle već duže vrijeme žive i uče među duhovnim učiteljima južnoameričkih i sjevernoameričkih Indijanaca. Za ovu ceremoniju će im se pridružiti i posebni gosti, osoba koja ih je inicirala na ovaj put Greg Diaz iz Perua koji po prvi put posjećuje Europu i njegova partnerica Eva.
Zbog ograničenog prostora i velikog interesa, prijave su obavezne. Prijaviti se možete preko ovog event linka ili poslati svoj mail na elixirvitaestudio@gmail.com. Kontribucije za njihov rad možete nakon eventa dati direktno Vlahu i Mirelle. Predlažemo 200-300kn (25-35€), po vlastitoj mogućnosti.
Vlaho Mustahinić odrastao je u Dubrovniku, ispod je njegova priča:
"Vrijednost putovanja, priča i iskustva se umnožavaju kada se dijele s drugima. Rečeno mi je da ovo podijelim.
U svakoj ceremoniji, na svakom sastanku sa starješinama, rečeno mi je da se vratim doma i podijelim ono što sam dobio. Vidite, postoji kanal starih vijesti koji ide između svih kontinenata ovdje na zemlji. Televizije nisu baš pouzdan izvor informacija.
Dakle, ovo je moja predanost prema ljudima koje sam upoznao tijekom posljednje dvije godine; pomoći u širenju starih vijesti s ceremonija.
I ja sam došao na ceremoniju, dijeleći vijesti o pokretu u mom dijelu svijeta.

Odgajan sam unutar gradskih zidina Dubrovnika. Od svih. Svi ste me podigli i ostavili utiske. I želio bih podijeliti vijesti sa 3 kontinenta sa zainteresiranima.

Jednog dana, dok sam bio na poslu u Kanadi, jedno pitanje se konstantno uzdizalo u mojim mislima na način koji nisam mogao zanemariti, i zahtijevalo je odgovor. Što ja radim? Što je ovo?
Dao sam otkaz i tjedan dana nakon sam se našao u Svetoj dolini u Peruu (kod Grega, u njegovoj kući) gdje sam išao na svoju prvu ceremoniju s biljnom medicinom.

Tako isto naša zajednička noć u Elixiru počinje u Južnoj Americi, s kakaom i gostima iz Perua. Poruke i proročanstva Inka i Q'erosa sa teritorija kondora.

S Juga (Južna Amerika) sam počeo osjećati zov ka Sjeveru (Sjeverna Amerika) . Gdje sam se susreo s više proročanstava, priča, načina liječenja i prisjećanja na stvari koje su zaboravljene već dugo vremena. Na Sjeveru moji korijeni su se počeli ponovno buditi, i to me vodi natrag u Europu, na kontinent na kojem sam rođen.
I Europa ima svoju medicinu, svoje priče, tradicije i ceremonije koje već neko vrijeme leže potisnute i zaboravljene, ali kao sjeme, koje leži uz korijenje, čekajući pravo vrijeme i uvjete da proklija.
Prema proročanstvima, sada je vrijeme. Da se prisjetimo što smo i zašto smo ovdje.


Uz pomoć ceremonijalnog kakaa, pjesama i poruka iz raznih tradicija i plemena, i s našim gostima sjetit ćemo se antičke memorije koju svi nosimo u sebi. "

O kakau:

Kakao spada u nježnu skupinu biljne medicine. Mekan, lijep, pun vitamina, minerala i antioksidansa. Pomaže otvoriti srčanu čakru i povećava dotok krvi u mozak što jača svijest, fokus i jasnoću. Kakao nije halucinogen.
Vidimo se u petak 14.10. u 19h00 u Elixir Vitae Studiju.