Yoga & Meditatie
Woensdag, 6 december • 19:00 - 20:15
Het Yogalokaal | Doetinchem
Maaike Verstraaten
In mijn lessen brengen we het denken en het voelen dichter bij elkaar. Yoga in al haar aandacht en eenvoud. Toegankelijk voor iedereen! De combinatie van yoga, adem, meditatie en muziek zorgen voor meer ruimte in je lijf en denkhoofd. Doordat er meer ruimte ontstaat is het makkelijker om te vertragen. Wanneer je vertraagt kun je je meer verbinden met jezelf. Er ontstaat meer ruimte om te openen en te verzachten. Dan kom je bij de essentie, daar waar het over gaat. Een diepere laag in jezelf die je niet bereikt als je maar door blijft rennen. Ik deel heel graag mijn ervaring en kennis met jou. In mijn lessen hoef je niet je best te doen, lenig of zen te zijn. Ook hoef je niet van boeddha's te houden. Jij bent precies goed zoals je bent en van harte welkom!
Beschrijving
Yoga & Meditatie wisselen elkaar af in deze les.
De Yoga-oefeningen zorgen ervoor dat je je kunt verbinden met je fysieke lichaam. De oefeningen zijn klein, zacht, eenvoudig, met veel aandacht en altijd vanuit ontspanning.

Je zult voelen dat je geen ingewikkelde houdingen hoeft te doen om een grote doorwerking op je lichaam en mind te ervaren.

Iedere les is er aandacht om de opgebouwde en vaak vastgezette spanning in je lichaam in beweging te brengen. Wanneer je deze vastgezette energie in beweging brengt, geef je je lichaam de mogelijkheid om te ontladen. Je ervaart hierdoor meer ruimte in je lijf en je denkhoofd. En dat is een mooie ingang om te gaan zitten in aandacht.

We brengen met het mediteren de aandacht van buiten naar binnen, van boven naar beneden en van voren naar achteren. Met open aandacht ervaren wat ervaren wil worden, zonder oordeel, zonder plan, zonder iets vast te houden en zonder iets weg te moffelen.

Zitten met wat er is en vanuit een oprechte belangstelling voelen hoe het nu eigenlijk met je gaat.

Er zijn matten, kussens en dekens aanwezig. Je mag uiteraard ook je eigen spullen meenemen. De studio is een kwartier voor aanvang van de les geopend.

Ik kijk er naar uit om je te mogen verwelkomen!