Hatha Yoga Rug - Energiek
Maandag, 24 juni • 09:20 - 10:30
Femke Kroonen
Beschrijving
Lenigheid, Kracht & Ontspanning

Voor wie?
Deze les is geschikt voor alle leeftijden zonder lichamelijke beperkingen of chronische pijnklachten. Er is geen ervaring met yoga vereist en de les is ook geschikt voor de meer gevorderde beoefenaar omdat de houdingen stapsgewijs worden opgebouwd. Ook geschikt voor mensen met burned-out/ spanningsklachten of mensen die meer bewust in het leven willen staan.

Yoga wordt ook wel de kunst van ontspannen genoemd. Neem jij de tijd en de ruimte om je leven met aandacht te leven? Of heb je grotendeels van de tijd het gevoel dat je dingen doet op de automatische piloot? Word je uitgerust wakker en val je ontspannen in slaap? Of ben je vaak moe? Ben je blij en tevreden gedurende de dag? Of ervaar je regelmatig een kort lontje of ontevredenheid?

Yoga laat je ervaren om vitaal, fit, tevreden en ontspannen je leven te leven. Hatha yoga is tesamen met Jnana, Raja, Bhakti, Kriya en Karma yoga één van de authentieke yogavorm. Tijdens de Hatha yogales beoefen je lichaamshoudingen met bewustzijn. Iedere asana (lichaamshouding) wordt rustig en met aandacht opgebouwd zodat je steeds je eigen mogelijkheden in een houding leert onderzoeken. Beoefening van verschillende asana’s, vergroten de soepelheid en kracht in je lichaam. De beoefening gaat, net als in het leven zelf, om acceptatie van beperkingen en respecteren van je mogelijkheden. In deze les vergroot je via je lichaamsbewustzijn ook het mentale, geestelijke bewustzijn. Elke les wordt afgesloten met een eindontspanning.