Gratis Stilte Meditatie
Zondag, 4 juni • 17:00 - 17:30
Sanne Reijers
Beschrijving
In stilte zitten en in stilte zijn. Dit is geen les, maar een samenzijn. Mediteren in een groep werkt versterkend voor jezelf als voor je omgeving.

Elke gedachte die we hebben heeft een rimpeleffect. Op onze gemoedstoestand, ons lichaam, onze omgeving en de mensen om ons heen.

Wanneer we een boze gedachte denken, overheersen de neurotransmitters van woede en angst onze fysiologie.

Als we een gelukkige gedachte denken, overspoelen gelukkige neurotransmitters onze fysiologie, waardoor we ons goed voelen.

De manier waarop we ons in ons lichaam en onze geest voelen, wordt gevoeld door degenen om ons heen.

We weten allemaal hoe het voelt om in de aanwezigheid te zijn van iemand die overweldigd wordt door stress en hoe het voelt om in de aanwezigheid te zijn van iemand die rust en kalmte uitstraalt.

Een regelmatige meditatiebeoefening stelt ons in staat om zachtjes terug te keren naar een lichtheid in onze geest en ons lichaam en een bijdrage te leveren aan vrede in de wereld om ons heen.

Elke keer dat we mediteren en de kalme, stille laag van onze eigen bewustzijnsstaat ervaren, laat dat een indruk achter op onze geest en onze fysiologie. Meditatie voor meditatie groeit ons basisgeluk en vult het ons met diepe rust.

De medtiatie wordt kort ingeleid, waarna we in stilte zitten. Kom in stilte en vertrek in stilte.

Bij minder dan 3 deelnemers wordt deze meditatie geannuleerd.