Mindful yoga
Donderdag, 25 april • 20:30 - 21:30
Moleneind 25 ZZ
Marianne Smit
Naast Yoga Alliance certificering is Marianne Smit gevorderd Mindfulnesstrainer cat. 1 bij de Vereniging voor Mindfulness Based Trainers Nederland. Deze instellingen borgen een kwaliteitsstandaard. Marianne is een zeer ervaren gecertificeerde trainer en volgde vanaf jonge leeftijd vele (internationale) trainingen, opleidingen en retraites. Zo heeft ze in Boeddhistische kloosters- en ayurvedische yogacenters in India doorgebracht. Ook heeft ze de wetenschappelijke kant van mindfulness bij bijvoorbeeld het vooraanstaande Greater Good Science Center, Hult Ashridge en Google Search Inside Yourself gevolgd. Vanuit haar missie doet ze niets liever dan mens en organisatie naar meer mentaal, lichamelijk en sociaal welzijn bewegen. Ze is member van the Greater Good Science Center en richtte in 2014 Mindful State op. Ze heeft sindsdien vele mensen en organisaties begeleid.
Beschrijving
Mindful yoga is meditatie in beweging! Oefeningen uit de hatha yoga-traditie worden gecombineerd met mindfulness. De les bestaat uit milde en rustige oefeningen. De focus ligt op bewustwording van lichaam en geest: lichaamssensaties, de adembeweging, gedachten en gevoelens. Ontwikkeling van deze mindfulness vaardigheid kent vele positieve effecten voor ons welzijn en kwaliteit van leven. Mindful bewegen brengt je terug naar het hier en nu:

- Waardoor je bewuste zorg schenkt aan lichaam en geest
- Waardoor je spanning en fysieke (alarm) signalen leert opmerken en reguleren
- Waardoor je gedachten, drukte in je hoofd en gevoelens leert opmerken en reguleren
- Waardoor je je parasympatische zenuwstelsel activeert voor rust en herstel

NIVEAU:
Voor alle niveaus.

INCLUSIEF:
- Gebruik van alle materialen, zoals matten, meditatiekussens, bolsters, hoofdkussens en dekens.
- Na de les kan je genieten van een lekker kopje thee.

HANDIG OM TE WETEN:
- Je kan je inschrijven voor de wachtlijst, mocht een les in eerste instantie vol zijn. Je wordt dan automatisch toegevoegd op de deelname lijst als er een plekje vrijkomt.
- Je kan tot 1 uur voor aanvang, een les reserveren.
- We werken in kleine groepen. Annuleren kan uiterlijk 8 uur voor aanvang, zodat iemand anders jouw plekje kan reserveren.